Humanost na djelu učenika i nastavnika Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 507, Arhivirani članci 4169

Polovinom mjeseca novembra, kada su učenici naše škole iskoristili jedan dan i okušali se na radnim mjestima uposlenika naše škole, učenica III3 Asja Micieli se, u saradnji sa socijalnom radnicom Čutura Mersihom, upoznala sa nekim karakteristikama radnog mjesta socijalnog radnika pri školskoj ustanovi.

Tada je imala priliku da, između ostalog, upozna i neke od učenika naše škole kojima je potrebna neka vrsta društvene pomoći. Odlučila je da pokrene projekat prikupljanja pomoći u obliku prehrambenih paketa i paketa sa higijenskim potrepštinama.

Projekat je realizovan kroz aktivnosti na nivou odjeljenja gdje je svako odjeljenje dobilo priliku da obraduje i pomogne jednu porodicu u stanju potrebe.

Prikupljena pomoć je uručena porodicama deset učenika iz deset odjeljenja.

Kroz ovaj projekat još jednom smo se podsjetili da među nama ima onih koji su u potrebi, onih kojima zajednički možemo pomoći.

Koordiniranim aktivnostima i jačanjem svijesti o drugima i vrijednostima koje su veće od materijalnih, kroz rad na nivou odjeljenja, učenici i nastavnici Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” još jednom su pokazali da rade na razvoju i jačanju empatije koja je tako potrebna današnjem društvu.

Autor teksta i foto: Medina S. Alajmović

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.