I članstvo u šoku: Izetbegović nagradio savjetnika za veleizdaju u Hagu mjestom u Vijeću ministara *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Dževad Mahmutović po prijedlogu Stranke demokratske akcije bit će zamjenik državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice!

Jedan u nizu kadrova koje je SDA prinuđena nagraditi za lojalnost, i razne poslove za stranku je upravo Mahmutović, ali je neshvatljivo da je upravo njemu povjerena ova funkcija. Lider SDA Bakir Izetbegović očito misli da javnost dobije amneziju i da smo zaboravili njegovu izjavu kada je ‘otvorio dušu‘ i u intervjuu za TV1 govoreći o svojim lošim potezima kao političara i nekadašnjeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao da bi izdvojio zahtjev za reviziju presude za genocid po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

S tom revizijom, bilo mi je rečeno, tamo je jedna ozbiljna grupa pravnika, mojih savjetnika, advokata i tako dalje, koji su mi kazali ‘čujete, nemamo legitimaciju, ali se ne treba na to obazirati. Mi moramo ovo završiti, idemo nastaviti. Nemojte uopšte spominjati u javnosti da nemamo legitimaciju za tu stvar, da nemamo agenta’. I ja sam ih poslušao, tu ih nisam trebao poslušati, trebao sam tu stvar otvoriti javnosti“, kazao je tada Izetbegović.

Izetbegović je, s druge strane, ostao dužan pojasniti koji su to savjetnici, ko im je dao takvu vlast da kao državni službenici donose odluke od vitalne važnosti za opstanak BiH kao države, ko odlučuje da li su se ogriješili o zavjet koji su položili kao državni službenici i ko ih sankcionira, te jesu li uopće sankcionirani. Jedan od tih vrlih savjetnika je i upravo Mahmutović, kojeg je Izetbegović počastio udobnom zamjeničkom foteljom u Vijeću ministara BiH! Mahmutović, kadar Stranke demokratske akcije i predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, čekao je i imenovanje za vršioca dužnosti dekana Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Ruku na srce i pokazao se kao vrsni pravnik!?

Živimo u sistemu nekažnjivosti, a kada nema odgovornosti nema ni brige za ono što se radi. Ostalo je nejasno i zašto su to napravili? Savjetovali su predsjednika upotrebljavajući laži, a ne činjenice. Šta se krije iza toga, koji su njihovi motivi bili da lažu i obmanjuju. Ali imenovanje Mahmutovića ostavilo je prostor da mislimo da i Izetbegović nije bio do kraja iskren. Navikli smo od njega, ali se sve glasnije šapuće da u stranci ovakvo kadroviranje donosi nove tektonske promjene, pa čak i napuštanje iste.

Autor: Amina Čorbo-Zećo
Izvor: nap.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.