I dalje se čeka na početak radova proširenja puta u Industrijskoj zoni Luka, izvođač zabušava *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

Radovi proširenja puta u gornjem dijelu Luke (blizu pruge) u Industrijskoj zoni Luka još nisu počeli. Prošle godine smo pisali o izvođenju radova na ovoj dionici ali evo i nakon već dužeg vremena isti nisu počeli. U razgovoru sa izvođačem radova prošle godine kazali su nam da se čeka  na Elektrodistribuciju i BH Telekom, razlog nepoznat. Izvođač je prošle godine bio spreman da krene u realizaciju potpisanog ugovora međutim nije a sada kada su (nezvanično) svi uvjeti za izvođenje radova prisutni nema izvođača.

Izvođač radova u ovom projektu trebala bi biti firma GEO-PUT D.O.O. iz Maglaja. Ugovor je potpisan u oktobru prošle godine a realizacija istog još nije počela.

Ukoliko mi razrovimo put, saobraćajnica će biti zatvorena i opet ćemo morati čekati da ovi odrade svoje, jer mi kad počnemo sa radovima naš planirani rok je nekih 70 dana od dana početka tako da ukoliko radovi krenu u realizaciju ništa nismo postigli jer bi opet morali čekati na Elektrodistribuciju i BH Telekom da odrade svoj dio posla. kazao nam je prošle godine jedan od nadzornika firme GEO-PUT.

Prema našim saznanjima ista firma koja treba da vrši radove na ovoj dionici trenutno se nalazi nedaleko od lokacije te radi na posjedu privatne firme.

Moramo napomenuti da je proširenje ovog puta značajno za Industrijsku zonu Luka gdje će se olakšati pristup svim objaktima i firmama koje se tu nalaze kao i firmama koje će biti izgrađene.

Mještani su nezadovoljni, kako nam kažu ovo traje već dvije godine i nikada da se realizuje a mi smo prisiljeni da čekamo na njihove nesporazume kako bi radili na svojim posjedima te realizovali svoje planirane ideje, recimo kako nam jedan od mještana kaže zagradio bi ali ne može jer mora da čeka na njih.

U svakom slučaju mislimo da načelnik općine Ilijaš nije zadovoljan tokom događaja te idejom da se izvođač ne pojavljuje na lokaciji kako bi krenu sa izvođenjem već potpisanog ugovora.

5d06092e3e4e95d0608199c647 5d060827093e4 5d060833140ad 5d06083fd0d24

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.