I dalje se traga za Salihom Omerović na širem području Srebrenice *Arhiva

Aktivni članci 746 od 768, Arhivirani članci 2404 od 2419

Na širem području Srebrenice jutros je intenzivinirana potraga za Salihom Omerović (54) čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15. aprila prijavili članovi porodice. Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) u potragu se uključila 18. aprila na poziv Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZRS).

Iako je pretražen veliki dio terena na području općine Srebrenica, nažalost, do sada nije bilo rezultata.

Na terenu je trenutno više od stotinu ljudi, od čega je 80 pripadnika FUCZ sa potrebnom opremom, potražnim psima sa vodičima i specijalizovanim vozilima, pripadnici CZ iz Srebrenice, članovi škole letenja SBA (Sportska i Biznis Avijacija) sa dva žirokoptera sa kojima će iz zraka pregledati i snimiti teren, a potrazi su se priključili mještani i porodica nestale osobe.

5cc2d80f1f2fc

Timovi su raspoređeni po zonama, pretražuje se na oko 50 kilometara kvadratnih a potraga je, osim naselja Bajramovići, Đoze, Ljubisavići, Orahovica, Pušmulići, Vućevac i Viogor, koja će se danas ponovo pretražiti, proširena i na sela Baćuta, Lehovići, Milačevići, Slatura i Ravni Buljim.

Vremenski uslovi su povoljni što će uveliko olakšati potragu.

Saliha je bila u posjeti sestri Ramizi Hasanović u Milačevićima i tog dana čuvala je sestrine ovce. Rekla je da ide tražiti izgubljene ovce i otad se nije pojavila. Nestala žena, koja je nastanjena u naselju Doglodi u općini Ilidža, bila je u posjeti sestri u Potočarima.

Posljednji put je viđena kako čuva ovce u blizini Potočarske rijeke u mjestu Milačevići na području općine Srebrenica.

Izvor: FUCZ

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.