Ilijaš, grad bez javnog WC-a, kad vas stisne, snalazite se *Arhiva

Info: Aktivni članci 584, Arhivirani članci 4683

U užem gradskom središtu Ilijaša nema ni jednog javnog WC-a, što znači da građani i prolaznici u slučaju nužde moraju ići u ugostiteljske objekte, ili nuždu obavljati na nekim skrovitim mjestima, najbližem parku i sl.

Vlasnici ugostiteljskih objekata dopuštaju korištenje WC-a. To se, kako kažu, negdje drugo, može dogoditi i njima. Krivo nam je, naravno, podvlače, kada prolaznici, koji nisu njihovi gosti, u toalet ulaze bez pozdrava i pitanja, a ima i takvih, ali ni njih ne sprječavaju u namjeri.

Slični  odgovori su i kod  drugih vlasnika ugostiteljskih objekata u Ilijašu.

Navode nam da je toalet namijenjen njihovim gostima, ali ga  koriste brojni drugi prolaznici. Takvih “letača” zna biti i po nekoliko desetaka dnevno.

Javnih toaleta u pravom smislu riječi u Ilijašu  nema nigdje.  Inače svaki objekat ima svoj toalet koji je namijenjen njima, korisnicima, mušterijama ili šta već.

Javni toalet, ili nešto slično što bi toalet trebalo biti, trebao bi biti dostupan 24/7 u samom centru grada, bar je to nešto za što bi se većina onih sa kojima smo razgovarali složila.

Dosta prolaznika koristi WC u kafićima kojih ne manjka na sve strane, ali ipak kako nam neki od vlasnika kažu da oni nisu pravili javni WC već isključivo samo za mušterije.

Što se trgovačkih lanaca tiče, postoje toaleti u Konzumu, Bingu, Bestu, što nije slučaj u manjim radnjama, osim za osoblje, toaleta za korisnike nema. Na glavnoj autobuskoj stanici ima WC.

Svjesni smo da na neki način nedostatak javnog WC-a u Ilijašu predstavlja problem, no ima tu i dobra strana nedostatka javnog WC-a, sigurno je da ćemo imati najbolje ruže u parkovima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.