Ilijaš, grad bez javnog WC-a, kad vas stisne, snalazite se *Arhiva

Ilijaš

U užem gradskom središtu Ilijaša nema ni jednog javnog WC-a, što znači da građani i prolaznici u slučaju nužde moraju ići u ugostiteljske objekte, ili nuždu obavljati na nekim skrovitim mjestima, najbližem parku i sl.

Vlasnici ugostiteljskih objekata dopuštaju korištenje WC-a. To se, kako kažu, negdje drugo, može dogoditi i njima. Krivo nam je, naravno, podvlače, kada prolaznici, koji nisu njihovi gosti, u toalet ulaze bez pozdrava i pitanja, a ima i takvih, ali ni njih ne sprječavaju u namjeri.

Slični  odgovori su i kod  drugih vlasnika ugostiteljskih objekata u Ilijašu.

Navode nam da je toalet namijenjen njihovim gostima, ali ga  koriste brojni drugi prolaznici. Takvih “letača” zna biti i po nekoliko desetaka dnevno.

Javnih toaleta u pravom smislu riječi u Ilijašu  nema nigdje.  Inače svaki objekat ima svoj toalet koji je namijenjen njima, korisnicima, mušterijama ili šta već.

Javni toalet, ili nešto slično što bi toalet trebalo biti, trebao bi biti dostupan 24/7 u samom centru grada, bar je to nešto za što bi se većina onih sa kojima smo razgovarali složila.

Dosta prolaznika koristi WC u kafićima kojih ne manjka na sve strane, ali ipak kako nam neki od vlasnika kažu da oni nisu pravili javni WC već isključivo samo za mušterije.

Što se trgovačkih lanaca tiče, postoje toaleti u Konzumu, Bingu, Bestu, što nije slučaj u manjim radnjama, osim za osoblje, toaleta za korisnike nema. Na glavnoj autobuskoj stanici ima WC.

Svjesni smo da na neki način nedostatak javnog WC-a u Ilijašu predstavlja problem, no ima tu i dobra strana nedostatka javnog WC-a, sigurno je da ćemo imati najbolje ruže u parkovima.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.