Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Ilijaš: Ispračen kamion sa posmrtnim ostacima žrtava genocida u Potočarima (foto)

Salavatima sa Gradske džamije , šutnjom, bezglasnim jecajima, bolnom suzom, tihim uzdasima, Fatihom  više stotina naših sugrađana okupilo se danas na platou KSC Ilijaš kako bi na poštovanja vrijedan  način odali počast konvoju sa posmrtnim ostacima spremnim za ukop  11. jula 2017. godine u Potočarima, koji je oko 11 sati i 30 minuta prošao kroz Ilijaš.

Organizacioni odbor manifestacije „“Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god” u cilju obilježavanja 22. godišnjice genocida, upriličio  je dostojanstven ispraćaj 71 žrtve.

Sa desne i lijeve strane kamiona u kojem  se nalaze posmrtni ostaci, položeno je  po 11 bijelih ruža, a nakon štoje tužni  konvoj napustio naš grad,  pušten je  71 bijeli balon sa imenima žrtava.

Dolazak tabuta u Sarajevo očekuje se oko 12: 30 sati, a njihov ispraćaj prema Potočarima bit će upriličen ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Počast stradalima će na tom mjestu iskazati građani Sarajeva, te član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Nakon kratkog zadržavanja u Sarajevu, tabuti će biti ispraćeni prema Potočarima. Dolazak tabuta u Memorijalni centar očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala