Ilijaš ove godine prvi put bez dodjele kolektivne Plakete Općine *Arhiva

Info: Aktivni članci 539, Arhivirani članci 4439

Prvi puta od kako je uvdena praksa da se Plaketa Općine Ilijaš dodjeljuje pojedincima i kolektivima za Dan Općine neće biti dodjeljena ni jednom kolektivu sa područja općine Ilijaš, i to zahvaljujući vladajućoj strukturi naše općine.

Iz zapisnika sa sa 37. sjenice OV Ilijaš, očigledno se vidi da se Komisija za javna priznanja, obilježavanje historijskih događa i ličnosti i zaštiti kulturnog i prirodnog naslijeđa  rukovodila uputama izvršnog odbora SDA.

Pored činjenica koje su iznijeli vijećnici Šerak, Handžić i Špiodić kroz diskusijie i replike
Predsjednica komisije je branila ne odbranjive stavove i nalog vldajuće većine tražeći izgovore kroz pravilnik koji je pun manjkavosti.

Vjećnik Alan Šerak i Almir Špiodić uložili su amandmane koju nisu prihvaćeni od strane vijećnika SDA.

Ako vas SDA nije predložila to znači da niste zaslužili…

U slikama izvoda iz zapisnika možete vidjeti šta su pomenuti vjećnici komentarisali po ovo tačci dnevnog reda i kakve su Amndmane uputili.

Prilog, slike izvod iz zapisnika

5e540f2082a17 5e540f2de6de35e540f26d0ecf  5e540f34ac39a5e540f2f5dc31 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.