IlijašObavještenjaZanimljivosti

Ilijaš: Počele pripreme za snimanje filma “Suosjećanje za đavola”

Pripreme za snimanje filma u Ilijašu „Suosjećanje za đavola „ su počele danas, veliki broj uniformisanih statista je na terenu.

Amira Lekić,  menađerica produkcije kaže da će se film  u Ilijašu snimati  od 08-11. marta, tako da će na ulicama biti veliki broj uniformisanih statista ,  a osmog i devetog marta će biti upotrijebljeni i zvučni efekti , tako da se građani ne bi uznemirili ,   želimo da  znaju  da je to za potrebe filma.

Film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva. Glavne uloge u filmu tumače Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Film “Suosjećanje za đavola” je koprodukcija Monkey Pack Filma iz Francuske, Go Filmsa iz Kanade, Nexus Factoryja iz Belgije i bosanskohercegovačke produkcijske kuće SCCA/pro.ba.

Amira Lekić
producentica (Bosna i Hercegovina)

Amira Lekić rođena je 1975. u Woodstocku, Kanada. Diplomirala je na Univerzitetu u Windsoru na međunarodnim odnosima. Od 1999. živi u Sarajevu, gdje je radila u međunarodnim razvojnim agencijama, poput nevladine organizacije Save the Children. Godine 2007. počinje raditi u filmskoj kući Deblokada, gdje kao izvršna producentica, između ostalih projekata, učestvuje i u produkciji filmova ZA ONE KOJI NE MOGU DA GOVORE i OTOK LJUBAV Jasmile Žbanić, te CURE – ŽIVOT DRUGE Andree Štake. Od 2015. godine radi kao slobodna izvršna producentica i menadžerica produkcije, te sarađuje sa SCCA/pro.bom na mnogobrojnim projektima, uključujući i film SMRT SARAJEVA Danisa Tanovića, zatim s Deblokadom na filmu MUŠKARCI NE PLAČU Alena Drljevića, kao i s ostalim produkcijama u regionu, poput Embassy Films u Dubrovniku i Division Productions u Ljubljani. Članica je EAVE mreže.

Foto: RadioIlijas.ba

Povezani članci

Nezavisni info centar za one koji žele da znaju. Informišemo širu javnost o dešavanjima na području Općine Ilijaš i šire.

Cijenjeni posjetioci broj objavljenih vijesti je 180 sa 2062293 pregleda

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Adblock Detektovan

Please consider supporting us by disabling your ad blocker