Ilijaš: Postavljeni znakovi za zabranjeno odlaganje otpada

Aktivni članci 876 od 883, Arhivirani članci 2921 od 2953

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS u saradnji sa KJKP RAD izvršilo je izradu i postavljanje znakova upozorenja o zabrani odlaganja otpada pored posuda.

Na području općine Ilijaš  postavljeno  je 10 znakova na lokacijama gdje je učestalo odlaganje odpada od strane nesavjesnog stanovništva. Moramo napomenuti da se radi o preventivnom djelovanju kako bi se ove pojave ukinule.

Upozoravaju se svi stanovnici na području Općine Ilijaš da ne odlažu otpad van lokacija i posuda predviđenih za tu svrhu.

Mole se mještani da ovu obavijest shvate ozbiljno, s obzirom da su za nelegalno bacanje otpada van mjesta namjenjenih za to predviđene novčane kazne.

Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 500,00 KM kaznit će se za prekršaj svaka fizička osoba koja odlaže ili baca otpad na mjesto koje nije predviđeno za odlaganje otpada.

Inspektori zaštite okoliša na temelju prijave mogu pokrenuti prekršajni postupak i naložiti uklanjanje otpada na trošak osobe za koju se utvrdi da je obavila nedopušteno odlaganje otpada.

Nelegalno odlaganje otpada možete prijaviti na eko-telefon br. 033/660-000.

5df0f5bd7e09d5df0f7878c81c

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.