Želimo podsjetiti javnost da je gosp. Miro Lazović bio predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u najtežim vremenima, ratni član predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine kao i direktni učesnik dejtonskih mirovnih pregovora.
Za SDA Ilijaša, Miro Lazović nije dobrodošla osoba na obilježavanje Dana državnosti BiH

Miro Lazović nije dobrodošla osoba u Ilijaš od strane nekih

Na jučerašnjoj sjednici kolegija OV Ilijaš, povodom organizacije obilježavanja 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine na kojoj se vodila rasprava o predavačima na svečanoj sjednici koja treba bit održana u petak 24.11.2017, odbijen je prijedlog šefa kluba SDP-a da se poziv kao gostu predavaču uruči gospodinu Miri Lazoviću.

Želimo podsjetiti javnost da je gosp. Miro Lazović bio predsjednik Skupštine Republike Bosne i Hercegovine u najtežim vremenima, ratni član predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine kao i direktni učesnik dejtonskih mirovnih pregovora. Pošto očito ovakva biografija nije dovoljna pojedinim čelnicima stranaka u Ilijašu, usvojen je prijedlog Stranke demokratske akcije da na njegovo mjesto bude pozvan stranački kolega Stranke demokratske akcije (SDA) i savjetnik predsjednika iste stranke gospodina Bakira Izetbegovića, gosp. Selmo Cikotić.

Ovim prijedlogom smatramo da je Stranka demokratske akcije (SDA) koristi ponovo svaku priliku da preko leđa Općine Ilijaš i njenih građana organizuje stranačke skupove i pokaže kako Općinu Ilijaš smatraju svojom ličnom ili stranačkom svojinom. Takođe želimo naglasiti da vijećnici Socijaldemokratske partije (SDP BiH) neće prisustvovati ovom izrežiranom stranačkom skupu.