Ilijaški poštari u doba korone

Info: Aktivni članci 569, Arhivirani članci 4439

Globalni problem, teški trenutci za čitavu planetu i narode na njoj, još teže je osobama kojima je zabranjeno kretanje, ali nema većeg zadovoljstva nego pozvoniti na vrata nekom od njih, obradovati ih nakon više dana koje provode sami, zatvoreni i zaboravljeni.

Poštari koji rade u Ilijašu dnevno pređu deset i više kilometara, neki dosta više. Večinu njih posjete direktno kucajući na vrata, ima mladih ljudi, ali ima i starije populacije sugrađana, koji nam se u ovim trenucima, teškim za sve nas, obraduju kao da smo rod.

Preventivne mjere na snazi su za sve nas , svi se moramo paziti, nositi potrebnu zaštitu kako bi zaštitili sebe i druge.

Pošta radi, svakodnevno smo na terenu, računi najviše, početkom ovog mjesca primanja i opet  računi, ali tu smo i na prvoj smo borbenoj liniji protiv koronavirusa, straha ima ali uz maksimalan oprez uspjet će mo i ovo prebroditi te se nadamo da se sve vrati u normalu u narednih nekoliko sedmica. – kazao nam je jedan od njih, prije nego je kako to možemo kazati otišao za poslom.

Hvala Vam, čuvajte sebe i druge.

5e8aec2a5b862

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.