Imam džemata Podlugovi gosp. Asmir  ef. Salihović u posjeti Zajednici Bošnjaka Gerorgia *Arhiva

Aktivni članci 663, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Imam džemata Podlugovi gosp. Asmir  ef. Salihović , tokom svog boravka u SAD-u posjetio je i džemat u Atlanti, tačnije Zajednicu Bošnjaka Georgia (Džordžije) koja je svjetao primjer zajedništva u dijaspori.

Na svom Facebook profilu ef. Salihović opisao je utiske posjete ovom džematu: Džemat u Atlanti Zajednica Bošnjaka Georgia svijetao je primjer jednog uspješnog rada i djelovanja džemata u dijaspori. Odmah kada se uđe u vakufske prostorije ovog centra, insan stekne jedan izuzetno lijep dojam. Sve je otmjeno, lijepo kao što je i islam. Džemat u pravom smislu te riječi. Svako radi svoj posao, svugdje se čuju lijepe bratske riječi, odsvakle viri neka poruka. Ovaj džemat je poput košnice pčela, u kojoj se bruse posebni zvuci, a med naprosto curi. Ovdje se kao i u nekim još džematima postavljaju standardi rada u dijaspori. Posebno oduševljava ljubav prema misiji od Ismet Zejnelovic ef., ogromna energija, kreativnost i vizionarstvo ovog imama. Iskrene čestitke vrijednom imamu, džematskom odboru, svim džematlijama na prelijepo osmišljenom sadržaju. Posebno me je dojmila soba sjećanja na genocid u BiH koja ima stalnu postavku. Jedna od najljepših prica ovog džemata su hanume koje su nosioci mnogih aktivnosti. Ramazanski softa, student Ahmed Makić predvodio je teravih – namaz nakon kojeg sam imao priliku održati predavanje. Praksa dovođenja studenata sa fakulteta islamskih nauka u ovom džematu datira od 2004. Aferim!

Zajednica Bošnjaka Georgia je od formiranja do danas  neprestalno je rasla, a do sada  broji više od 900 učlanjenih familija koje plaćaju mjesečnu članarinu. Taj broj i dalje raste.

Naravno da je bilo uspona i padova, uspjeha i neuspjeha u radu Zajednice. Ipak, ove džematlije, vođeni odbornicima i rukovodstvom koje su sami birali na skupštinama svake godine ili svake druge, danas sa ponosom mogu kazati da pripadaju jednoj od najuspješnijih i najorganizovanijih bošnjačkih zajednica u USA-u (Sjedinjenim Američkim Državama).

5cf668d7282bf 5cf668d978c58 5cf668dc4a2f2 5cf668fd0665a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.