Imam džemata Podlugovi gosp. Asmir  ef. Salihović u posjeti Zajednici Bošnjaka Gerorgia *Arhiva

Autor sadržaja: Aktivni članci 971, Arhivirani članci 2921

Imam džemata Podlugovi gosp. Asmir  ef. Salihović , tokom svog boravka u SAD-u posjetio je i džemat u Atlanti, tačnije Zajednicu Bošnjaka Georgia (Džordžije) koja je svjetao primjer zajedništva u dijaspori.

Na svom Facebook profilu ef. Salihović opisao je utiske posjete ovom džematu: Džemat u Atlanti Zajednica Bošnjaka Georgia svijetao je primjer jednog uspješnog rada i djelovanja džemata u dijaspori. Odmah kada se uđe u vakufske prostorije ovog centra, insan stekne jedan izuzetno lijep dojam. Sve je otmjeno, lijepo kao što je i islam. Džemat u pravom smislu te riječi. Svako radi svoj posao, svugdje se čuju lijepe bratske riječi, odsvakle viri neka poruka. Ovaj džemat je poput košnice pčela, u kojoj se bruse posebni zvuci, a med naprosto curi. Ovdje se kao i u nekim još džematima postavljaju standardi rada u dijaspori. Posebno oduševljava ljubav prema misiji od Ismet Zejnelovic ef., ogromna energija, kreativnost i vizionarstvo ovog imama. Iskrene čestitke vrijednom imamu, džematskom odboru, svim džematlijama na prelijepo osmišljenom sadržaju. Posebno me je dojmila soba sjećanja na genocid u BiH koja ima stalnu postavku. Jedna od najljepših prica ovog džemata su hanume koje su nosioci mnogih aktivnosti. Ramazanski softa, student Ahmed Makić predvodio je teravih – namaz nakon kojeg sam imao priliku održati predavanje. Praksa dovođenja studenata sa fakulteta islamskih nauka u ovom džematu datira od 2004. Aferim!

Zajednica Bošnjaka Georgia je od formiranja do danas  neprestalno je rasla, a do sada  broji više od 900 učlanjenih familija koje plaćaju mjesečnu članarinu. Taj broj i dalje raste.

Naravno da je bilo uspona i padova, uspjeha i neuspjeha u radu Zajednice. Ipak, ove džematlije, vođeni odbornicima i rukovodstvom koje su sami birali na skupštinama svake godine ili svake druge, danas sa ponosom mogu kazati da pripadaju jednoj od najuspješnijih i najorganizovanijih bošnjačkih zajednica u USA-u (Sjedinjenim Američkim Državama).

5cf668d7282bf 5cf668d978c58 5cf668dc4a2f2 5cf668fd0665a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.