Improvizirani usporivači saobraćaja u MZ Ljubinići na putu prema Čifluku *Arhiva

Info: Aktivni članci 525, Arhivirani članci 3594

Shodno problemima koje imaju građani a na iste nakon upozoravanja nadležnih ne dobiju odgovore ili budu ignorisani u našu redakciju pristižu molbe sa informacijama koje se tiču dešavanja u zajednicama širom Ilijaša. Inače ti problemi se svode na šutnju a tome najviše doprinosi strah građana da javno kažu šta ih muči, posrednik u tome smo mi i sve što je od javnog interesa bit će javno objavljeno.

Naime radi se o MZ Ljubinići gdje na slikama možemo da vidimo zapreke na putu (improvizirane usporivače saobraćaja)  koji se nalaze na putu prema Čifluku i to njih četiri komada.

Kako nam kažu  naši izvori, ove zapreke na putu ne predstavljaju ništa drugo osim ideju predsjedavajućeg Savjeta ove mjesne zajednice zajedno sa nekoliko drugih osoba da samovoljno postave (ugrade na putu – izvođač radova nama poznat) improvizirane usporivače saobraćaja. Naš izvor nam navodi da su ove zapreke stvorile problem učesnicima u saobraćaju koji koriste ovaj put, čak šta više jedan od njih je morao biti uklonjen jer se preko njega nije moglo preći (struka je to radila-govori nam) a da se ne ošteti auto.

Nadležne nismo pitali za mišljenje jer nas ignorišu.

Koliko uporišta u zakonu imaju ove prepreke nećemo ispitivati, na nama je da informišemo javnost o ovom problemu koji se tiče nesmetane prohodnosti javnim putem u lokalnoj zajednici, u ovom slučaju nesmetano kretanje nije bilo moguće dok jedan od usporivača nije uklonjen.

Nadamo se da će ove prepreke ako je odluka za njih donešena putem zbora građana biti adekvatno sanirane i urađene po standardima kako bi djelovale kao usporivači saobraćaja a ne kao alat uništavanja auta.

5da4a50eed2ce 5da4a51109e20 5da4a512cf64a 5da4a5159162d

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.