Industrijska zona Luka: Kad izvođač radova zabrlja *Arhiva

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

U jednom dijelu Industrijske zone Luka radovi na putu dužine nešto više od 100 metara nisu po normama i standardima koje je nadzor zahtijevao. Izvođač radova  firma GEO-PUT D.O.O. iz Maglaja izgleda da nije odradila svoj posao te će se morati uložiti dodatna sredstva za saniranje nastale štete ukoliko bude na teret Općine.

Nove firme koje su izgrađene su u potrebi što bržeg rješenja te završetka radova.

Kako nezvanično saznajemo izvođač radova neće biti angažovan na dionici puta koja treba da se proširuje u neposrednoj blizini a na čiji početak radova se čeka još od prošle godine.

5d06084c9a675
Čeka se na početak radova

Izvođač koji je trebao biti angažovan na proširenju puta (slika iznad)  uspio je da asfaltira put koji je (pogledaj slike ispod) po svemu sudeći, nadzor isjekao jer ne ispunjava standarde koji se zahtjevaju od izvođača.

Informacije ko i kako će završiti put nemamo, od nadležnih nismo uspjeli dobiti potrebne detalje, ukoliko bude na teret izvođača ima da se načekamo.

5d0fb4f57b0c1 5d0fb508602cd 5d0fb53f583d4 5d0fb55ec5005

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.