Instrukcija za odlazak na umru u individualnom aranžmanu *Arhiva

BiH

Ured za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u skladu sa potpisanim Protokolom između Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Ministarstva hadža Kraljevine Saudijske Arabije omogućava vjernicima odlazak na umru u vlastitom aranžmanu. Zainteresirani kandidati su dužni, radi obezbjeđenja vize za umru, minimalno sedam dana prije polaska, u Ured za hadž i umru dostaviti slijedeću dokumentaciju:

– pasoš, čija važnost je  najmanje 6 mjeseci od dana polaska (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne);
– 2 fotografije u boji, sa bijelom pozadinom (kao za pasoš);
– 2 kopije pasoša u boji (stranice na kojoj se nalazi slika);
– žuti karton (potrebna vakcina);
– potvrđena rezervacija avio – karte, u odlasku i povratku;

Za žene mlađe od 45 god. potreban mahrem (pratilac), uz dokumentaciju koja to potvrđuje, na bosanskom i arapskom jeziku;

Odabir hotela u Medini i Mekki mu’temir vrši isključivo od ponuđenih hotela od strane Agencije sa kojom je Ured za hadž i umru potpisao Protokol. Nije dozvoljeno obezbjeđenje privatnog smještaja, niti odabir hotela mimo spiska hotela u prilogu. Nakon dostave fakture od strane Agencije lice je dužno izvršiti uplatu cijene koštanja smještaja na bankovni račun Agencije, a Uredu za hadž i umru dostaviti kopiju uplatnice. Liste dostupnih hotela u Medini možete preuzeti klikom ovdje te u Mekki klikom ovdje.

Prilikom predaje dokumentacije kandidat za umru je dužan uplatiti novčani iznos na blagajni Rijaseta Islamske zajednice u visini od 200,00 KM po pasošu (100,00 KM taksa Rijasetu IZ-e i 100,00 KM taksa za vizu – Agenciji u K. Saudijskoj Arabiji).

Svaki kandidat za umru je dužan svojeručno potpisati formular za vizu. Formular možete preuzeti klikom ovdje (PDF) a uputstvo za popunjavanje formulara možete preuzeti klikom ovdje (PDF).

Najkraći period boravka na umri je 5 (pet) a najduži 28 (dvadeset osam) dana.

Kontakt:
Ured za hadž i umru
Ul. Zelenih Beretki br. 17.
71000 Sarajevo
Telefon: 00387 33 668 651
email: uredzahadziumru@rijaset.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.