Ispred Doma zdravlja u Ilijašu postavljen trijažni šator (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 579, Arhivirani članci 4683

Kako bi se osigurala izolacija potencijalno zaraženih, primarna i sekundarna zdravstvena zaštita na propisani način postavljen je šator za trijažu pacijenata, koji na odjele ilijaškog Doma zdravlja mogu ući isključivo sa ambulantnom indikacijom i prethodno ispunjenim epidemiološkim listom, odnosno nakon trijažnog postupka ispred DZ Ilijaš.

Nakon što je u šatoru uspostavljena sanitarna barijera isti je u funkciji.

Svakom pacijentu se mjeri temperatura i po potrebi uzimaju dodatne informacije. Ukoliko se radi o pacijentu kod kojeg ne postoji sumnja na infekciju, on se usmjerava na odgovarajući odjel po standardnoj proceduri, a ukoliko se radi o sumnjivim pacijentima, nakon uspostavljanja direktne komunikacije sa nadležnim specijalistom, oni se dalje usmjeravaju u sobu za izolaciju, gdje ih pregleda specijalista i odredi im terapiju.

Ispod pogledajte fotografije koje smo zabilježili.

5e7632c39fd63 5e7632d24c89d 5e7632dde243c 5e7632e8bde08 5e7632f39c7be 5e7633010a83a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.