Iz Naroda i Pravde reagirali na neistinite navode o nabavci zaštitnih maski u KS *Arhiva

Info: Aktivni članci 453, Arhivirani članci 1919

U vezi sa nabavkom zaštitnih maski koje je provela Kantonalna uprava civilne zaštite KS, iz Naroda i Pravde su reagirali na iznošenje netačnih informacija u javnosti o povezanosti ove stranke i uprave Kantonalnog štaba civilne zaštite KS u vrijeme spomenute nabavke.

Optužbe koje je u javnosti iznio Kantonalni odbor SDA KS, iz Naroda i Pravde u potpunosti negiraju navodeći kako tadašnji v.d. direktora Kantonalne uprave civilne zaštite KS Kemal Cacan nije član Naroda i Pravde niti je imenovan na funkciji direktora kao kadar ove stranke.

Kada je smijenjen prethodni direktor Samir Džihić koji je u izuzetno teško stanje doveo posebno Profesionalnu vatrogasnu brigadu KS, proveli smo unutarstranačke konsultacije i na ovu poziciju predložili osobu koja je magistar zaštite i spašavanja. No, ta osoba nikad nije imenovana na poziciju direktora jer je smijenjena tadašnja Vlada KS. Kemal Cacan imenovan je po uobičajenoj proceduri da funkciju do imenovanja direktora obavlja neko iz reda zaposlenika Civilne zaštite KS. Isti nije član Naroda i Pravde niti je imenovan na funkciju v.d. direktora kao kadar Naroda i Pravde“, kaže se u saopćenju.

Iz ove stranke ističu kako je Komandant Štaba civilne zaštite KS upravo kadar SDA i ministrica u Vladi KS Nihada Glamoč te da je od vremena proglašenja stanja prirodne nesreće upravo ovaj Štab rukovodio ključnim procesima u KS.

„Ukoliko postoji bilo kakva nejasnoća vezana za javne nabavke u vrijeme pandemije svakako podržavamo nadležne da izvrše potrebne provjere. Zaštitne maske kupljene su po direktnom nalogu Štaba civilne zaštite KS koji je na sjednici jednoglasno odabrao ponuđača i zadužio Civilnu zaštitu da provede nabavku. Smatramo da ovakvim iznošenjem neistina SDA nastoji skrenuti pažnju sa višemilionske afere vezane za kupovinu respiratora“, kaže se na kraju saopćenja Naroda i Pravde

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.