Iza stradalog Semira ostala je supruga sa dvoje djece *Arhiva

Ilijaš

Nakon pogibije radnika “Elektrodistribucije” Semira Šabića kod Ilijaša, njegova porodica prolazi najteže trenutke. Šabić je u srijedu poslije podne izgubio život radeći na dalekovodu kod sela Vruci u Ilijašu, dok je teže povrede zadobio njegov kolega Adem Avdukić.

Velika visina

Prema izjavama očevidaca, do tragične nesreće došlo je kad su radnici zavidovićke firme “Brković SM” oborili stablo na žice dalekovoda.

Radnici “Elektrodistribucije” bili su na stubu kad je stablo palo na žice, koje su ga povukle i oborile. Nažalost, stub je prignječio Šabića, koji je sat poslije podlegao povredama, dok je Avdukić zadobio lom lopatične kosti i još nekoliko povreda.

Prema riječima Sulje Memića, daidže poginulog, i Amera Memića, bližeg rođaka, koji su bili na mjestu nesreće, radnici su imali male šanse da se izvuku.

– Nemoguće je da se čovjek spasi u situaciji kad je sigurnosnim pojasom pričvršćen za stub visok devet metara koji pada i pri tome je dodatno povučen silinom pada posječenog stabla – rekao nam je Memić.

Porodica u šoku

Semirova majka Hasija nije bila u stanju da bilo šta govori. Plakala je i izgovarala sinovo ime. Njegov brat Akif samo je kazao da još ne može da shvatiti da se dogodila takva nesreća. Porodica čeka obdukciju, nakon čega će utvrditi vrijeme dženaze.

– Ne znamo ni kako će se odvijati to s firmom čiji su radnici prouzročili nesreću niti sa Semirovom firmom, ali to sada nije važno. Mog brata nema i to je istina koja boli – rekao je Akif.

Ostali supruga i djeca

Iza stradalog Semira ostala je supruga Aida sa dvoje djece, četrnaestogodišnjom kćerkom i osmogodišnjim sinom, učenicima Osnovne škole u Ilijašu. Aida je nezaposlena i to će, prema riječima Akifa, brata nastradalog, biti najveći problem.

– Svi ćemo im pomagati, ali njima je najveća pomoć bio Semir. I to je ono što se ne može nadoknaditi – poručio je Akif.

Sadržaj: Avaz.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.