Izbori će biti. Usvojen državni budžet

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je usaglašeni tekst budžeta za 2020. godinu.

Državni budžet težak je 1,8 milijardi KM i njime su napokon osigurana sredstva za održavanje lokalnih izbora, sanaciju ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa i normalno funkcioniranje institucija BiH.

Predstavnici međunarodne zajednice ranije su pozvali parlamentarce da usvoje budžet ističući kako je održavanje izbora prioritet broj jedan u BiH.

Predstavnički dom PS BiH prošle sedmice usvojio je tekst budžeta o kojem se danas izjašnjavao i Dom naroda PS BiH tako da, usvajanjem ovog prijedloga u oba doma, državni budžet definitivno može stupiti na snagu.

Budžet je usvojen s amandmanom HDZ-a kojim je omogućeno da se za rukovodstva oba doma Parlamenta izdvoji 754 hiljada KM, uz ostalo i za obnovu voznog parka.

SDA je već poručila kako kabineti dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Denisa Zvizdića i dopredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića neće koristiti ova sredstva.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.