Izjava predsjednika sindikata profesora efendije. Mahira Čuture (audio) *Arhiva

Ilijaš

Povodom štrajka upozorenja prosvjetnih radnika KS uzeli smo izjavu ef. Mahira Čuture.

Što se tiče štrajka upozorenja on se nalazi u kolektivnom ugovoru i svi imaju pravo na štrajk. To je član 165, svi oni što osporavaju i omolalovažavaju član 165,to povlači za sobom i član 35 omalovažavanjem prosvjetnih radnika, član 35 povlači i član 5 gdje kaže da kolektivni ugovor trebaju svi da poštuju, svi oni koji su potpisali.

Takođe Član 177 kolektivnog ugovora moraju svi da poštuju, oni koji su potpisali i koji su se naknadno tome priključili, Nećemo dozvoliti mobing, rušenje dostojanstva prosvjetnih radnika. Mnogi u Kantonu žele da uruše i sruše dostojanstvo prosvjetnih radnika, mi kao samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja nećemo to dozvoliti.

Autor članka je Redakcija sa 258 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.