Izjava predsjednika sindikata profesora efendije. Mahira Čuture (audio) *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Povodom štrajka upozorenja prosvjetnih radnika KS uzeli smo izjavu ef. Mahira Čuture.

Što se tiče štrajka upozorenja on se nalazi u kolektivnom ugovoru i svi imaju pravo na štrajk. To je član 165, svi oni što osporavaju i omolalovažavaju član 165,to povlači za sobom i član 35 omalovažavanjem prosvjetnih radnika, član 35 povlači i član 5 gdje kaže da kolektivni ugovor trebaju svi da poštuju, svi oni koji su potpisali.

Takođe Član 177 kolektivnog ugovora moraju svi da poštuju, oni koji su potpisali i koji su se naknadno tome priključili, Nećemo dozvoliti mobing, rušenje dostojanstva prosvjetnih radnika. Mnogi u Kantonu žele da uruše i sruše dostojanstvo prosvjetnih radnika, mi kao samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja nećemo to dozvoliti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.