Izmjena saobraćaja zbog ispraćaja kolone s posmrtnim ostacima Srebreničana

Info: Aktivni članci 430, Arhivirani članci 1919

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo odobrilo je Javnom komunalnom preduzeću “Gradska groblja” iz Visokog privremenu obustavu i izmjenu režima saobraćaja u Sarajevu 9. jula, kada će kroz grad proći kolona s posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici.

Tabuti s posmrtnim ostacima bit će prethodno ispraćeni iz prostorija “Gradskih grobalja” u Visokom.

Privremena obustava saobraćaja u Sarajevu trajat će od 11 do 13 sati u ulicama Alipašina, Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije i Telali-Vijećnica-Bentbaša.

Izuzev za organizovanu kolonu vozila, obustava se odnosi na zabranu saobraćaja motornih vozila i svih vozila javnog gradskog prijevoza.

Privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se na navedene ulice, kojima će saobraćati utvrđena kolona vozila i odvijat će se privremeno u smjeru od Higijenskog zavoda do Vijećnice.

Kantonalno ministarstvo saobraćaja naložilo je javnom gradskom prijevozniku GRAS da sistematizuje odvijanje javnog gradskog prijevoza u skladu s utvrđenom izmjenom režima prometa.

Regulaciju saobraćaja vršit će organi Ministarstva unutrašnjih poslova, saopćeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.