Izuzetni rezultati JKP ”Vodostan” d.o.o. Ilijaš u protekle tri godine *Arhiva

JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš brzorastuća je kompanija koja je u protekle tri godine ostvarila izuzetne poslovne rezultate i rast svih ključnih finansijskih parametara.

Ilijaš

Kontinuiran rast i razvoj i pretvaranje prepreka u prednosti izazovi su koje je uspješno savladalo 1.216 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini od ukupno 32.000 koji su uzeti u obzir prilikom rangiranja kompanija, pokazali su analize LRC-a i Poslovnih novina. Izuzetan i kontinuiran poslovni uspjeh ovih kompanija zaslužio je biti prepoznat i priznat kao vrlo važan faktor u razvoju domaće privrede, pa je u Tarčin Forest Resortu kod Sarajeva održana prva poslovna konferencija “Učinak brzorastućih kompanija na bh. ekonomiju”. Tom prilikom su uručeni certifikati predstavnicima najuspješnijih kompanija, među kojima i Belmi Zukić direktorici JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš.

Za potrebe rangiranja korišteni su zvanični podaci koje je ustupio LRC d.o.o. – najveća bonitetna agencija u BiH i suorganizator konferencije, a direktor ove brzorastuće kompanije Emil Kučković kazao je kako su rangirane kompanije generirale nova radna mjesta te tako imale pozitivan utjecaj na tržište rada, u vremenu kada mnogi žele otići iz zemlje.

”Konferenciju je obilježila premijerna dodjela priznanja predstavnicima brzorastućih kompanija u BiH, a o čijem smo značaju pričali proteklih pet mjeseci. Na panelima pod nazivom ‘Kako zadržati kvalitetan kadar u BiH’’ i ‘Važnost digitalizacije kao preduvjeta rasta ekonomije’ saznali smo odgovore na pitanja kako zadržati trendove rasta u poslovanju”, kazala je Alena Ahmetspahić-Fočo, direktor Projekta.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, naglasio je kako brzorastuće kompanije danas predstavljaju jedan od značajnijih faktora koji imaju utjecaj na investiranje i ekonomski rast, a pozitivne prakse ovih kompanija danas se u svijetu koriste kao model, budući da su njihovi poslovni procesi u savršenom skladu.

Zlatan Dedić, pomoćnik direktora za finansije Udruženja poslodavaca Federacije BiH, kaže kako je potrebno osigurati bolje uslove rada i veće plaće, ali da je kreiranje uslova da se to ostvari kompleksan proces koji uključuje značajne napore više aktera.

Jasno je da su brzorastuće kompanije uradile nešto što ih diferencira od drugih kompanija i omogućava im da ostvare uspjeh i  kontinuiran rast i razvoj, pokazale su analize LRC-a i Poslovnih novina – organizatora konferencije. Suorganizator manifestacije je Vanjskotrgovinska komora BiH.

(vodostan.ba)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.