Jasna Duraković izlazi iz SBB-a: Neću glasati za smjenu Vlade Kantona Sarajevo!

Info: Aktivni članci 542, Arhivirani članci 3594

Zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković konačno se oglasila nakon turbulentnih događaja u skupštinskim klupama te poručila da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade te dodala da izlazi iz SBB-a.

“Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje”, poručila je na početku obraćanja.

Ona je na Facebooku napisala da su je mnogi njeni dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali da to ne radi i plašili je teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i slično.

“Pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo.”

Naglašava da bi time na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu njenog oca dr. Nijaza Durakovića, koji, kako kaže, nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima.

To je razlog i što neću vratiti mandat, koji sam svojim imenom i prezimenom zaslužila na proteklim izborima, jer bih ga time prepustila ljudima koji bi poslušnički dizali ruke za sve što im se kaže. Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje”, zaključila je.

Od trenutka kada je SDA najavila da će srušiti aktuelnu Vladu špekulisalo se da Jasna Duraković, iako članica nove većine, neće podržati smjenu ove vlade. Te špekulacije danas su dobile potvrdu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.