Javni konkurs za osnovne i srednje škole na području Općine Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Povodom obilježavanja 22. marta-Svjetskog dana voda, pod temom za 2019. godinu „Leaving no one behind“ –„Ne ostavimo nikog iza“ (bez vode), a u cilju jačanja svijesti mladih o značaju vode i očuvanja izvorišta vode, JKP „Vodostan“ d.o.o. Ilijaš raspisuje

Javni konkurs za osnovne i srednje škole na području Općine Ilijaš za učešće u takmičenju u likovnom stvaralaštvu na temu “Ne ostavimo nikog bez vode”

I

Pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola na području Općine Ilijaš da do 20.03.2019. godine, svoje likovne radove dostave kontakt osobama ispred škola koje će potom sve radove učenika dostavit na adresu: JKP „Vodostan“ d.o.o. Ilijaš, ulica: 126. ilijaške brigade br. 60, 71 380 Ilijaš.

II

JKP “Vodostan“ d.o.o. Ilijaš povodom 22. marta, Svjetskog dana voda raspisuje konkurs s namjerom da podstakne učenike osnovnih i srednjih škola na razmišljanje o vodi i njenom značaju, njenom ekonomičnom i racionalnom korištenju te potrebi očuvanja i zaštite vode.

III

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola na području Općine Ilijaš.

Radove treba dostaviti na bloku školskih dimenzija. Dozvoljene su sve crtačke i slikarske tehnike.

IV

Najbolja 3 (tri) rada će se birati u 3 (tri) kategorije, i to:
najbolji učenički rad (osnovne škole) od I-V razreda
najbolji učenički rad (osnovne škole) od VI-IX razreda
najbolji učenički rad (srednje škole)

Za prva III najbolja rada, u svim kategorijama obezbijeđene su novčane nagrade, i to za:
I mjesto: 150,00 KM
II mjesto: 100,00 KM
III mjesto: 50,00 KM

V

Na poleđini svakog likovnog rada, obavezno je navesti sljedeće podatke:
ime i prezime
naziv škole, razred i odjeljenje i kontakt telefon
ime i prezime učitelja, nastavnika ili profesora
Radovi bez traženih podataka ne mogu učestvovati u konkursu.

VI

Dostavljene radove će bodovati Komisija u sastavu od 5 (pet) članova, sastavljena od 2 (dva) predstavnika JKP „Vodostan“ d.o.o. Ilijaš te učitelja, nastavnika i profesora škola.

Izložba radova i svečana dodjela nagrada održati će se u prostorijama Biznis centra Ilijaš, u petak 22. marta 2019. godine u 10:00 sati.

Napomena: Primljeni radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih iskoristi kao ilustracije u svojim publikacijama i reklamnim materijalima bez naknade autorima.

Kontakt osoba za dodatne informacije u vezi sa konkursom je: Džeko Mulija, telefon: 033/400-024.

Direktor
Belma Zukić,dipl.pravnik

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.