Javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mart 2020. godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 331, Arhivirani članci 4695

Pozivaju se pravna i fizička lica čija djelatnost je zabranjena naredbama štabova civilne zaštite da se prijave na ovaj Javni poziv kako bi se istim obezbijedila sredstva za isplatu plaće za mjesec mart 2020. godine do visine minimalne plaće definisane Općim kolektivnim ugovorom (u iznosu do 406,00 KM, a u zavisnosti od perioda trajanja zabrane djelatnosti).

Prijavu na ovaj Javni poziv mogu podnijeti samo ona pravna i fizička lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo.

Zbog podignutih mjera zaštite zdravlja, kriteriji za prijavu na ovaj javni poziv su privrednicima omogućeni putem web stranice Ministarstva privrede ili putem pošte, ali ne i dolaskom na šalter.

Prijavu na javni poziv mogu dostaviti samo ona pravna lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo. Drugi kriterij je da im je zabranjeno obavljanje djelatnosti naredbama štabova Civilne zaštite.

U prilogu poziva su navedene 42 djelatnosti po ‘SKD 2010’, i ta lista je napravljena sa najvećom pažnjom, ali ne mogu reći i da je ‘zakovana’. Treći je kriterij da su pravna lica ispunila obaveze na osnovu javnih prihoda, zaključno sa 31.12.2019. godine, i četvrti kriterij koji pravna lica moraju ispuniti jeste da su zadržali broj radnika na dan 31.03. u odnosu na prethodni mjesec.

Dokumente možete preuzeti u nastavku: JAVNI POZIV, OBRAZAC 1, OBRAZAC2Preliminarna lista zabranjenih djelatnosti.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.