IlijašObavještenja i Oglasi

Javni poziv za sačinjavanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača koji će obavljati jesenju sjetvu na području općine Ilijaš

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za preliminarnu listu poljoprivrednih proizvođača koji će obavljati jesenju sjetvu (pšenica, ječam i raž) na teritoriji Općine Ilijaš.

PROMO

Pozivaju se poljoprivredni proizvođaći sa područja općine Ilijaš koji će vršiti sjetvu navedenih kultura , da izvrše prijavu plana za preliminarnu listu jesenje sjetve za 2020. godini . Prijave će se vršiti u nadležnoj Službi za privredu i finansije – odsijek za privredu soba br: 13.

Zbog naglašene hitnosti poziva prijave se mogu podnijeti najkasnije do 9. 10. 2020 godine (petak) ili putem telefona na broj: 033-580-655 . Traženi podaci će biti sastavni dio preliminarne liste koja se dostavlja Federalnom ministarstvu poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva.

Nakon potpisivanja Sporazuma za poticanje jesenje sjetve između Općine Ilijaš i Federalnog ministarstva , poljoprivredni proizvođači će podnositi zahtjeve za isplatu poticaja za jesenju sjetvu.

5f759e9d96c37 5f759ea152243

Povezani članci

Back to top button