Jedinstveni kuponi za 40.000 korisnika javnog prevoza u Sarajevu *Arhiva

Info: Aktivni članci 536, Arhivirani članci 4439

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, te predstavnici KJKP „Gras“ i „Centrotrans – Eurolines“ jučer su potpisali sporazum o saglasnosti prihvatnja kupona za penzionere u svojim vozilima bez obzira da li su kuponi izdati od strane „Grasa“ ili „Centrotransa“, ne uslovljavajući korisnike dodatnim troškovima i procedurama.

Kako se navodi u saopćenju, penzioneri, koji čine gotovo polovinu svih korisnika mjesečnih kupona u Kantonu Sarajevo – njih oko 40 000 su prva kategorija koja će moći koristiti jedinstven kupon za oba gradska prevoznika. Nakon ove prve etape, dogovoreno je da slijede, đaci, studenti, nezaposleni i ostale kategorije.

“Nadam se da je svima sada jasno da je ova Vlada dovoljno zrela i hrabra da u svom mandatu adresira jedno od klučnih pitanja za sve građane Kantona Sarajevo, a to je javni gradski prevoz. S druge strane, ovaj sporazum još jednom pokazuje da smo i Vlada koja želi da razgovara i kreira rješenja koja uzimaju u obzir sve uključene strane koliko i kad je to moguće,” izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta nakon potpisivanja sporazuma.

Jučerašnji sporazum rezultat je uspješnih pregovora ministra Štete nakon izražene zabrinutosti dijela uposlenika „Grasa“ odlukom Vlade Kantona Sarajevo da građanima omogući izbor prevoznika uz jedinstvenu mjesečnu kartu za javni prevoz.

Ovo je prvi sporazum koji su potpisali resorno ministarstvo i dva gradska prevoznika. Radi se o privremenim mjerama do puštanja tarifnog sistema i elektronske naplate karata od 1.12. 2019, saopćio je Kanton.

“Vlada Kantona Sarajevo i njeno resorno ministarstvo opredijeljeni su za poboljšanje stanja u javnom linijskom prevozu putnika na području Kantona Sarajevo i obezbjeđivanju korisnicima javnog linijskog prevoza putnika što kvalitetnije i jednistavnije usluge, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i zaštiti javnog interesa,” potcrtao je ministar Šteta.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Source.ba.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.