Jelki Đokić potrebno 20.000€ za hitnu operaciju kičme *Arhiva

Info: Aktivni članci 526, Arhivirani članci 3594

Jelka Đokić iz Sarajeva hitno treba na operaciju zbog karcionoma koji joj se sa pluća proširio na mozak, želudac, bubrege i kosti i koji joj stvara bolove u nogama i kičmi.

Zbog toga se Jelka otežano kreće i prilikom kretanja joj je potrebna pomoć.

Od jula ove godine liječi se u zdravstvenoj grupaciji Acibadem u Istanbulu i do sada je primila deset radioterapija za pluća i mozak i pet za kičmu.

Trenutno prima hemoterapije, te se prate njihovi rezultati kao i rezultati primljenih imuno radioterapija.

U nastavku Jelkinog liječenja planirana je operacija kičme zbog prisutnog tumora u tom dijelu, a koji može prouzrokovati trajnu invalidnost.

Osim operacije planirane su i dodatne hemoterapije koje bi trebala primati svake tri sedmice, a pretpostavka je da će trebati i dodatne radioterapije.

Prema predračunu troškovi same operacije iznose 20.000€, a osim toga potrebno je osigurati sredstva za odlazak u Istanbul i dodatne terapije.

Donacijom na račun Udruženja Mali ljudi velikog srca iz Visokog
161 0000 11 292 0039 sa naznakom „za liječenje Jelke Đokić“ možete i vi pomoći da Jelka ode na operaciju.

Možete pomoći i uplatom putem PayPay servisa ili donacijom u prostorijama Udruženja svaki radni dan od 08:00 do 16:00h.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.