Jennifer Stone-Wigg MBE posjetila BH UK Network *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Danas nas je posjetom obradovala Jennifer Stone-Wigg, M.B.E, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Rado je viđen gost u prostorijama Bosanske kuće u Birminghamu. Jennifer je divna osoba, humanitarka velikog srca, koja je više od 25 godina svog života provela pomažući bh.građanima u Bosni i Hercegovini.

Jennifer Stone-Wigg dobila je M.B.E. (Član Britanske Imperije) nagradu 2008. godine za dogogodišnji humanitarni rad u Bosni I Hercegovini a od 2007 je patron BH UK Networka. U višegodišnjom humanitarnom radu primila je znatan broj nagrada i zahvalnica za sav njen doprinos bosanskohercegovačkom društvu.

Jenny (77 ) rođena je i školovana u Droitwich-u, Engleskoj. Potom se preselila u Švicarsku, gdje je započela karijeru u bankarstvu. Nakon što se povukla iz bankarskog svijeta, počela je raditi u umjetničkoj galeriji, gdje je imala priliku upoznati bosanske glumce iz Ratnog Teatra. To je dovelo do početka njenog dobrotvornog rada u BiH 1995. godine. Odlučila je 2001. godine osnovati vlastitu organizaciju “Future for Families”, koja će odigrati veliku ulogu u životima mnogih bosanaca i hercegovaca.

5df2c80d87c0b

Tokom boravka u Velikoj Britaniji Jenny je posjetila i Ambasadu Bosne i Hercegovine u Londonu te stekla jako dobre utiske. Posebno je obradovala činjenica da će Nj.E Ambasador Vanja Filipović posjetiti i lično se zahvaliti organizacijama u Velikoj Britaniji koje su godinama pomagale i podržavale rad njene organizacije. Vrijedno je spomenuti, Crkvu u Kentonu, London, koja je posljednjih godina podržavala 25-30 djece iz škole Puračić blizu Tuzle.

Ovom prilikom, javno i iskreno želimo da se zahvalimo na nesebičnom vremenu i ljubavi koju svojim aktivnostima pruža bosancima i hercegovcima. Također Hvala i Vašim prijateljima i organizacijama koji su se odazivali humanitarnim akcijama i onima koji će se tek odazvati.

Bosnia UK Network

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.