Još jedna pozitivna priča iz Džemata Stari Ilijaš: U mektebu Kadarići urađena učionica *Arhiva

Info: Aktivni članci 589, Arhivirani članci 4683

Džemat Stari Ilijaš


Nakon što je prošle godine u mesdžidu u Bioči zatvorili mahfil ((balkon) u džamiji, galerija gdje uglavnom klanjaju žene. Mahfil je i mjesto odakle mujezin poziva na namaz) te na istom uradili mektebsku učionicu, prošle sedmice ovakav projekat završen je  i u mektebu u Kadarićima kako bi polaznici mektebske nastave imali optimalne uvjete za rad. Ranije je bilo veoma teško zagrijavati kompletan mekteb, a nedostajao je i osnovni školski namještaj (tabla, klupe i sl.)

Zahvaljujući Džematu Stari Ilijaš od ove nedjelje djeca imaju daleko bolje uvjete za rad.

5bea0b119355c
Džemat Stari Ilijaš

 Nastavu u ovom mektebu redovno pohađa desetero djece kojima je zbog udaljenosti od džamije ovaj projekat od izuzetne važnosti. Također, možemo konstatovati da je i sa ovih desetero djece postignut veliki napredak, jer je ranije nastavu pohađalo dva do tri učenika. Uz to, sada imamo dvoje djece koja uče u Kur'anu, a uskoro će, uz Božiju pomoć, taj broj biti i veći.

U nedjelju, 18.11.2018. godine, nakon podne-namaza biće upriličen “slatki čas”, na koji pozivamo svu djecu Kadarića da dođu i da uz slatkiše proslave ovaj svečani dan.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim džematlijama, ali i našoj djeci koja su uzela učešće u opremanju mektebske učionice. Molimo Allaha Uzvišenog da ih sve nagradi svakim dobrom i na ovom i budućem svijetu, a našoj djeci da budu svijetli primjeri čestitosti i dobra. Amin  stoji u poruci Džemata Stari Ilijaš.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Džemat Stari Ilijaš.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.