Još jedna pozitivna priča iz Džemata Stari Ilijaš: U mektebu Kadarići urađena učionica *Arhiva

Ilijaš

Džemat Stari Ilijaš


Nakon što je prošle godine u mesdžidu u Bioči zatvorili mahfil ((balkon) u džamiji, galerija gdje uglavnom klanjaju žene. Mahfil je i mjesto odakle mujezin poziva na namaz) te na istom uradili mektebsku učionicu, prošle sedmice ovakav projekat završen je  i u mektebu u Kadarićima kako bi polaznici mektebske nastave imali optimalne uvjete za rad. Ranije je bilo veoma teško zagrijavati kompletan mekteb, a nedostajao je i osnovni školski namještaj (tabla, klupe i sl.)

Zahvaljujući Džematu Stari Ilijaš od ove nedjelje djeca imaju daleko bolje uvjete za rad.

5bea0b119355c
Džemat Stari Ilijaš

 Nastavu u ovom mektebu redovno pohađa desetero djece kojima je zbog udaljenosti od džamije ovaj projekat od izuzetne važnosti. Također, možemo konstatovati da je i sa ovih desetero djece postignut veliki napredak, jer je ranije nastavu pohađalo dva do tri učenika. Uz to, sada imamo dvoje djece koja uče u Kur’anu, a uskoro će, uz Božiju pomoć, taj broj biti i veći.

U nedjelju, 18.11.2018. godine, nakon podne-namaza biće upriličen “slatki čas”, na koji pozivamo svu djecu Kadarića da dođu i da uz slatkiše proslave ovaj svečani dan.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim džematlijama, ali i našoj djeci koja su uzela učešće u opremanju mektebske učionice. Molimo Allaha Uzvišenog da ih sve nagradi svakim dobrom i na ovom i budućem svijetu, a našoj djeci da budu svijetli primjeri čestitosti i dobra. Amin  stoji u poruci Džemata Stari Ilijaš.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Džemat Stari Ilijaš@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.