Još malo o (ne)kulturi: Građani i dalje bacaju smeće pored kontejnera (Foto)

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Iako smo ranije pisali i upozoravali nesavjesne građane na odlaganje smeća pored kontejnera, niko ni habera, naime, po ko zna koji put, na poziv nekoliko savjesnih očigledno je da se ovdje radi o (ne)kulturi.

Mislili smo da je izoliran slučaj i da nije uobičajen ali smo se uvjerili, da, već danima, istinu govore oni koji nam pišu  o prepunim kontejnerima pored klektivnog naselja (lamela) u Starom Ilijašu iz kojih se širi nesnosan smrad.

Znatan broj je onih koji su zabrinuti zbog toga, naročito zbog trenutnog stanja kada je veoma bitno održavati higijenu, te zbog zbog epidemije korona virusa.

Iako je drugi dan bajrama, obzira nemamo, nadamo se da će nadležne inspekcije reagovati brzo.

Vezani članak: Prepuni kontejneri, širi se nesnosan smrad kod lamela u Starom Ilijašu

Upozoravaju se svi stanovnici na području Općine Ilijaš da ne odlažu otpad van lokacija i posuda predviđenih za tu svrhu.

Mole se mještani da ovu obavijest shvate ozbiljno, s obzirom da su za nelegalno bacanje otpada van mjesta namjenjenih za to predviđene novčane kazne.

Novčanom kaznom u iznosu od 200,00 KM do 500,00 KM kaznit će se za prekršaj svaka fizička osoba koja odlaže ili baca otpad na mjesto koje nije predviđeno za odlaganje otpada.

Inspektori zaštite okoliša na temelju prijave mogu pokrenuti prekršajni postupak i naložiti uklanjanje otpada na trošak osobe za koju se utvrdi da je obavila nedopušteno odlaganje otpada.

Nelegalno odlaganje otpada možete prijaviti na eko-telefon br. 033/660-000.

5ecb8c47d5a1d 5ecb8c4a726c5 5ecb8c4d2e462 5ecb8c5603522

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.