JP “Veterinarska stanica” Breza: Obavještenje o kastraciji i sterilizaciji nezbrinutih pasa *Arhiva

Info: Aktivni članci 525, Arhivirani članci 3594

Obavještavaju se građani općine Breza da je u toku kastracija i sterilizacija nezbrinutih pasa sa akcentom na području uže gradske zone (Dom Zdravlja, sve škole, obdaništa, sportske dvorane, trgovi i dr.).

Mole se građani općine Breza da uzmu aktivno učešće i pomognu uposlenicima J.P. “Veterinarska stanica” Breza prilikom hvatanja i zbrinjavanja napuštenih pasa. Svi psi nad kojima se izvrši tretman kastracije ili sterilizacije bit će vakcinisani protiv bjesnila, tretirani protiv endoparazita, antibiotski tretirani i obilježeni evidencijskom markicom.

Za sve tretirane pse vodit će se uredna evidencija o izvršenim tretmanima, kako bi kod eventualnih ugriza pasa mogli pristupiti provjeri da li je taj pas u evidenciji J.P. “Veterinarske stanice” Breza.

Akcija se sprovodi u cilju smanjenja populacije pasa u Brezi.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.