Kako je Haris Mušanović zbog žene pucao u čovjeka, pa završio u KPZ Zenica *Arhiva

Info: Aktivni članci 539, Arhivirani članci 4439

Sagovornik iz priče koja slijedi nikada nije bio u sukobu sa zakonom. Ipak, zbog jednog poteza završava u zatvoru. Priznaje da su se stvari mogle riještiti I bez nasilja, ali kad se sloboda zamjeni zatvorom, onda je kasno. Kada se našao u situaciji kakvoj se našao, kaže, nije savladao sebe i tražio rješenje bez nasilja. Kaje se zbog onoga što je uradio, ali poručuje da njegov primjer treba da bude opomena drugima.

Haris Mušanović iz Ilijaša profesionalni je vozač kamiona I mnogo vremena provodio je putujući, poslovno, po cijeloj Evropi. ‘Dođem kući, budem dan dva kući i onda na putu sam četiri, pet dana, šest. Sve zavisi gdje idem u koju zemlju’ priča Haris te naglašava da je bilo naporno, ali I da je dobro zarađivao. S porodicom je živio kao podstanar, ali je kasnije napravio kuću, garažu, kupio auto, dva motora.

Zadovoljan je bio svojim životom’ – priča Haris. ‘Svašta nešto ostvario u životu dok sam mlad bio. Sve kako bi porodici obezbjedio bolje sutra. Žena nikad nije radila . Nisam joj ni dao, neka te s djecom. Šta ćeš ti raditi za pet šest stoja to moram nekom platiti da čuva djecu. Fino sam zarađivao, radio, nije imala potrebe raditi. Nisam puno mario za sebe. Htio sam da ugodim svima oko sebe i to me je ovdje dovelo’ – priča Haris koji izdržava zatvorsku kaznu u KPZ Zenica.

Čovjek koga je upucao kaže da je ugrozio je nejgov život. ‘Kajem se zbog toga jer moglo se to i bolje riješiti na bolji način. Kajem se što sam na taj način riješio. Ima božija pravda stiga bi ga kad tad. Spora je ali je dostižna za sve’ – priča Haris za Slučajeve X. Ostatak priče pogledajte u video prilogu ispod.

izvor: Hayat.ba Piše: Veldin Ćustović

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.