Kamion sa tabutima žrtava genocida u Srebrenici 9. jula u 10:45 biće ispraćen iz Ilijaša

Info: Aktivni članci 600, Arhivirani članci 4683

Tužna povorka s tabutima žrtava genocida u Srebrenici  iz Visokog put Memorijalnog centra u Potočarima, gdje će naći konačni mir, krenut će 9.07.2020. godine u 10 sati, a oko 10:45 planirano je zaustavljanje u Ilijašu.

Prema posljednjim informacijama, identifikovano je 13 žrtava genocida, a za sedam su porodice dale saglasnost da budu ukopani 11. jula.

Moramo napomenuti da će okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima biti poštovane epidemiološke mjere koje budu na snazi.

Kao i ranijih godina u mjestima kroz koja kamion s tabutima bude prolazio građani će odati počast.

Ove godine je najmanji broj žrtava do sada koje će biti ukopane na kolektivnoj dženazi u Potočarima.

Organizacioni odbor manifestacije “Dani sjećanja – Srebrenica 11. juli 1995. godine” u cilju obilježavanja 25. godišnjice genocida, upriličit će dostojanstven ispraćaj žrtava u Ilijašu.

5efa0dca9686e

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.