BiHZanimljivosti

Kampanja “Između dobrog posla i modernog ropstva…” širom BiH

Kampanje će se događati u 13 gradova širom Bosne i Hercegovine

Ulična akcija “Između dobrog posla i modernog ropstva – Kako se događa i što možete uraditi?” održat će se danas na Trgu mladih u Brčkom s početkom u 12 sati.

Akcija će se, uz podršku Europske unije i Vijeća Europe, održati u okviru istoimene kampanje koju tijekom rujna organizira Fondacija “Lara”, u suradnji s Udruženjem “Gender” Brčko i ostalim članicama “Ring” mreže.

Kampanje će se događati u 13 gradova širom Bosne i Hercegovine, s ciljem animiranja građana i građanki da prijave sumnjive oglase za posao, da se informiraju o svojim pravima i upoznaju s institucijama/organizacijama kojima se mogu obratiti za pomoć u situacijama kada se susretnu sa sumnjivim ponudama za posao ili kada se nalaze u radnom angažmanu koji prevazilazi prihvatljive i zakonite odnose prema radnicima i radnicama, navodi se u priopćenju iz Udruženja “Gender” Brčko.

Inače, kampanja je dio projekta “Trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije se događa- Prepoznaj i zaštiti se” koji podržavaju Europska unija i Vijeće Europe kroz zajednički program “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” i projekt “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini”.

Povezani članci

Back to top button