Kanton Sarajevo dobio novi saziv skupštine *Arhiva

BiHIlijaš

Konstituirajuća sjednica održana je danas u Sarajevu, a utvrđeno je da će u novom sazivu Skupštine KS SDA imati 10 zastupnika, Narod i pravda šest zastupnika, Naša stranka pet, SDP i SBB po četiri, DF tri, NBL dva zastupnika i Boss jednog zastupnika.

Zastupnici su polaganjem zakletve građanima obećali da će poštovati ustav, zakone, ljudska prava i slobode i da će štititi interese građana koje zastupaju.

Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bh. lista već uveliko pregovaraju o formiranju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo sastavljenu od 24 zastupnika, ali zvanični koalicioni sporazum još nije potpisan.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je predložio da se uspostavi komisija za imenovanje i administrativna pitanja u Skupštini KS, što je podržao 31 zastupnik.

Drugi zaključak bio je da se hitna sjednica održi 20. novembra, a 32 zastupnika su glasala za taj prijedlog. Također je odlučeno da će hitnom sjednicom predsjedavati Elmedin Konaković.

Podsjećamo, mandate su dobili:
Hamed Aljović, Vildana Bešlija, Jasmina Biščević-Tokić, Aljoša Čampara, Mirza Čelik, Mahir Dević, Neira Dizdarević, Jasna Duraković, Dževad Poturak, Samra Hajdarević-Ćosović, Edin Forto, Vibor Handžić, Amra Hasagić, Fahrudin Pecikoza, Senad Hasanović, Admela Hodžić, Vedran Jakupović, Amra Junuzović-Kaljić, Bibija Kerla, Elmedin Konaković, Danijela Krispić, Mirvad Kurić, Zvonko Marić, Damir Marjanović, Amel Mekić, Arijana Memić, Sead Milavica, Damir Nikšić, Elvedin Okerić, Haris Pleho, Segmedina Srna-Bajramović, Igor Stojanović i Samir Suljević.

Foto: Klix.ba. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 130 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.