Kanton Sarajevo dobio novi saziv skupštine *Arhiva

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Konstituirajuća sjednica održana je danas u Sarajevu, a utvrđeno je da će u novom sazivu Skupštine KS SDA imati 10 zastupnika, Narod i pravda šest zastupnika, Naša stranka pet, SDP i SBB po četiri, DF tri, NBL dva zastupnika i Boss jednog zastupnika.

Zastupnici su polaganjem zakletve građanima obećali da će poštovati ustav, zakone, ljudska prava i slobode i da će štititi interese građana koje zastupaju.

Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i Nezavisna bh. lista već uveliko pregovaraju o formiranju nove skupštinske većine u Kantonu Sarajevo sastavljenu od 24 zastupnika, ali zvanični koalicioni sporazum još nije potpisan.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je predložio da se uspostavi komisija za imenovanje i administrativna pitanja u Skupštini KS, što je podržao 31 zastupnik.

Drugi zaključak bio je da se hitna sjednica održi 20. novembra, a 32 zastupnika su glasala za taj prijedlog. Također je odlučeno da će hitnom sjednicom predsjedavati Elmedin Konaković.

Podsjećamo, mandate su dobili:
Hamed Aljović, Vildana Bešlija, Jasmina Biščević-Tokić, Aljoša Čampara, Mirza Čelik, Mahir Dević, Neira Dizdarević, Jasna Duraković, Dževad Poturak, Samra Hajdarević-Ćosović, Edin Forto, Vibor Handžić, Amra Hasagić, Fahrudin Pecikoza, Senad Hasanović, Admela Hodžić, Vedran Jakupović, Amra Junuzović-Kaljić, Bibija Kerla, Elmedin Konaković, Danijela Krispić, Mirvad Kurić, Zvonko Marić, Damir Marjanović, Amel Mekić, Arijana Memić, Sead Milavica, Damir Nikšić, Elvedin Okerić, Haris Pleho, Segmedina Srna-Bajramović, Igor Stojanović i Samir Suljević.

Foto: Klix.ba. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.