Karate Klub “Rašid Buća”: Ovog vikenda održana su državna prvenstva za djecu i za seniore. *Arhiva

IlijašSport

U subotu 21.04.2018. u Jajcu održano je Državno prvenstvo za djecu u katama i borbama, gdje je nastupilo 110 karate klubova sa oko 900 takmičara.
Naš klub pod vodstvom trenera Azmir Subašić nastupio je sa dva takmičara Muamer Kadrić i Imran Brkić.
Muamer Kadrić je u svojoj kategoriji pobjedio dva takmičara i poražen je u trećem krugu, a zatim nije imao sreće pa je i borbu za treće mjesto izgubio na odluku sudija nakon neriješenog rezultata.
Imran Brkić je u kategoriji borbe dječaci 2006.g. -37.kg. imao pet borbi i savladao svoja prva tri protivnika te je izgubio od finaliste i u borbi za treće mjesto pobjedio i osvoijo bronzanu medalju za Karate klub ” Rašid Buća” i za Ilijaš.
Ova medalja je donijela i status reprezentativca BiH za našeg Imrana Brkića koji će svoj prvi nastup za reprezentaciju BiH imati u maju u Beogradu na Balkanskom prvenstvu za djecu.

U nedjelju, 22.04.2018. u Sarajevu je održano Državno prvenstvo za seniore gdje smo imali tri predstavnika Adin Balta, Emina Brkic i Enela Šečić.
Adin Balta je u kategoriji borbe seniori -67.kg. osvoijo bronzanu medalju (3.mjesto).
Emina Brkić je poražena za finale a zatim i u borbi za treće mjesto.
Enela Šečić je imala dvije pobjede i jedan poraz sto joj nije bilo dovoljno za osvajanje medalje.
Ekipu Karate kluba “Rašid Buća” – Ilijaš na Seniorskom državnom prvenstvu je vodio trener Raif Buća.

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.