Karate klub „Rašid Buća“: Upis novih članova u Malu školu sporta i karate treninge *Arhiva

IlijašObavještenjaSport

Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš sa početkom nove školske godine vrši upis novih članova u Malu školu sporta i na karate treninge.

Svi zainteresovani se mogu učlaniti besplatno na području cijele Općine Ilijaš na treninzima koji se održavaju prema slijedećim rasporedima:

CRNA RIJEKA
Nedjelja od 13:00 i
četvrtak od 15:30
Dom Kamenice

OŠ”SREDNJE”
Ponedjeljak i četvrtak
od 13:15 – 14:00 grupa I i
od 14:00 – 15:00 grupa II

OŠ”PODLUGOVI”
Utorak i četvrtak od 19:00

OŠ”STARI ILIJAŠ”
Ponedjeljak i petak od 18:00

OŠ”Hašim Spahić”-Ilijaš
Ponedjeljak i srijeda od 19:00
(žuti/oranž/crveni pojas)

KSC ILIJAŠ – Fitnes sala (Dvorana)
Ponedjeljak, srijeda i četvrtak
od 19:00 do 20:00
Mala škola sporta

od 20:00 do 21:30 takmičari

ZAŠTO UPISATI DIJETE U MALU ŠKOLU SPORTA:

Mala škola sporta nudi za Vaše dijete spoznavanje sporta kroz igru i druženje uz konstantan nadzor trenera i stručnog osoblja.
Tako će ono imati priliku da od treće godine se bavi sportom i kroz igru se razvija, a u narednom periodu da se usmjeri na sport kojim se može baviti aktivno.

Mala škola sporta nudi:
*igru i zabavu
*zdraviji način života
*bolju tjelesnu spremnost
*postavljanje i dostizanje ciljeva
*adaptiranje i prilagodbu u zajednici

ZAŠTO TRENIRATI KARATE

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, umno i duhovno.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, iako trening karatea traži puno discipline, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja. Sve to, uz poštivanje pravila ponašanja (koja uključuju samokontrolu), čine načela na kojima je karate utemeljen.

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu. Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom. Bilo da je riječ o katama (sustavno povezani slijed obrambenih i napadačkih tehnika), ili borbama (realno nadmetanje dva borca), osnovni cilj karatea je – suparnika nadvladati vještinom, a ne “uništiti” ga.

Od vježbača se traži da imaju dobre higijenske navike, da budu poslušni i da održavaju visoke standarde dicipline. Razumljivo da će ista načela postati dijelom njihove svakodnevice. Prihvaćanjem pozitivnog razmišljanja olakšat će napredak u savladavanju tehnika. Pozitivan stav i razmišljanje povećavaju samopouzdanje, olakšavaju reakciju i prilagodbu na novonastalu situaciju bez obzira da li je riječ o onoj na borilištu ili u svakodnevnom životu. O rezultatu borbe često odlučuju stavovi i trenutno stanje duha.

Čast i vjernost su dva najvažnija principa. Ništa manje značajni nisu i pravednost, hrabrost, dobrota, ljubaznost, iskrenost, skromnost, a naročito samokontrola u svim prilikama. Ove vrijednosti neophodne su za život u zajednici. One čine čovjekov duhovni sklop, ali se, nažalost, u modernom društvu često izgube.

Autor članka je Redakcija sa 255 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.