Karting KUP 2018 proglašenje pobjednika *Arhiva

BiHSport

Jučer 21.12.2018. u Kongresnoj sali hotela tuzla upriličena je svečana dodijela priznanja i zahvalnica za nauspiješnije vozače kartinga i najzaslužnije sponzore koji su svojim doprinosom pomogli u realizaciji “Karting KUP-a 2018”.

Organizator manifestacije je UG TUZAMK Tuzla uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Svečanost je počela uz intoniranje državne himne, zatim uz kraće izlaganje voditelja o osnovama karting sporta, prisutnima se obratio i izvršni direktor TUZAMK-a Ozren Božanović.

Prije same ceremonije proglašenja mnogobrojni gosti su imali prliku da pogledaju kratki film sa takmičenja Karting KUP-a 2018 koji se sastojao od pet zvaničnih trka.

Ministar Mirsad Gluhić je uz kratko obraćanje prisutnima i neskrivajući oduševljenje, onim što je vidio na snimcima gdje su naši najmlađi vozači pokazali svoje vozačke vještine, čestitao od srca svim pobjednicima kupa i za sve nagrađene vozače u pet klasa uručio pobjedničke pehare diplome i poklon pakete firme BINGO.

Proglašenje i uručivanje pehara je teklo sledećim redosledom.

U klasi 1A najbolji su bili:
Vedad Bekić prvo mjesto
Aladin Begić drugo mjesto
Mateo Tomićić treće mjesto

Klasa 2A najbolji vozači:
Melina Tučić prvo mjesto
Alem Đulović drugo mjesto
treće mjesto su dijelili
Alem Đulović i
Nemanja Knežević

Klasa 2A:
Amir Ajdaslić prvo mjesto
Muhamed Bureković drugo mjesto
Amina Grbo treće mjesto

Klasa 2B:
Alem Đulović prvo mjesto
Nemanja Knežević drugo mjesto
Dino Mujanović treće mjesto

Klasa 100 ICA
Amina Grbo prvo mjesto
Anđela Knežević drugo mjesto
treće mjesto su dijelili
Boriša Sikima i Muhamed Bureković

Poredak klubova u generalnom plasmanu
POBJEDNIK TUZAMK Tuzla
DRUGO MJESTO KK MAGNUM ISTOČNO SARAJEVO
TREĆE MJESTO AUTO 4X4 KLUB SARAJEVO

Po prvi put dodijeljen je pehar za “MEDIJSKA LIČNOST KARTING KUPA 2018” za najmlađeg člana u sezoni 2018 Džan Bajrić.

Na kraju su uručena priznanja za vozače za učešće u kupu.
Nadina Jahić TUZAMK
Malik Brčaninović KK ŽIVINICE
Faris Jahić TUZAMK

Poslije proglašenja najmlađih i najuspiješnijih vozača Karting Kupa 2018 prezentovan je i drugi film koji je prisutnima pokazao samo dio atmosvere sa ovogodišnjeg takmičenja.

Presjednik Karting sekcije Ševal Bajrić je uručio pehara i az tri najbolja vozača u Auto-moto sportu kluba i to sledećim redosledom.
1. Muris Jahić
2. Nihad Atiković
3.Nedim Atiković

Takođe gosp. Bajrić je uručio i priznanja i zahvalnice za sponzore:

DOO BABILON
DOO MEDŽ
DOO BINGO
MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA TK
GD DEKOR
ARENA SLASTIČARNA
HOTEL TUZLA
DOO TERAKOP

Autor članka je Redakcija sa 130 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.