Karting trka Živinice 2019 *Arhiva

Info: Aktivni članci 545, Arhivirani članci 4683

Dana 06.10.2019.godine održana je Karting trka Živinice 2019 na karting stazi Ciljuge.
Organizator trke je Karting klub Živinice u suorganizaciji sa Tuzamk Tuzla.

Ovoj je ujedno peta i završna trka koja se boduje za Karting kup Tuzla 2019, a ista se vozila u skladu sa opštim i tehničkim pravilnicima SAMS-a BiH.

Domaćin današnje trke KK Živinice se potrudio da se trka odveze u jednom prelijepom sportskom ambijentu uz mnogobrojnu publiku koja je bodrila sve učesnike trke.

Nakon verifikacije vozača, uslijedilo je mjerenje vremena za startne pozicije u pet klasa raspoređenih po uzrastu vozača i snazi motora.

Prvi su vozili vozači klase 1 Mini Kart, na starnoj liniji je bilo šest ravnopravnih vozača i cijela trka je bila izuzetno uzbudljiva, a kroz cilj kao pobjednik je prošao Hamzić Bakir vozač KK Živinice, drugi je bio Vedad bekić, a treće mjesto osvojio je Aladin Begić.

KLASA 2 KADET 60 imala je sledeći poredak:
Prvo mjesto osvojila je djevojčica Melina Tučić iz TUZAMK Tuzla kluba, odmah iza nje kroz cilj je prošao Alem Đulović i treće mjesto osvojio je Denan Jusić.

KLASA 3 JUNIOR 60 je u završnici trke imala pobjednika Alem Đulović TUZAMK Tuzla, drugi kroz cilj je prošao Abaz Đulović dok je trećeplasirani bio Malik Brčaninović.

KLASA 4 JUNIOR 80
Ubjedljivi pobjednik u ovoj klasi je Amir Ajdaslić TUZAMK Tuzla, vrijedno je pomenuti da je Amir jedini u Karting kupu Tuzla 2019 imao svih pet pobjeda sa osvojenih maksimalnih 125 bodova, drugo mjesto osvojio je Bakir Bošnjić, a treća kroz cilj je prošla Amina Grbo.

KLASA 5 ICA JUNIOR 100 je bila i najuzbudljivija jer se tokom cijele trke odvijala nesebična borba za plasman , a kao pobjednik prvi kroz cilj je prošao Mateo Tomičić član TUZAMK Tuzla kluba, drugim mjestom se morao zadovoljiti Malik Brčaninović iz KK Živinice, a treće mjesto, zbog sitnih kvarova na vozilu, osvojila je Amina Grbo iz auto4x4kluba Sarajevo.

Današnja trka je prvi put u sezoni takmičenja 2019 imala i šestu revijalnu klasu, Senior koji su nastupili kao završnica ovog takmičenja i imala je sledeći poredak:
Prvi je bio Denis Tulumović ispred drugoplasiranog Elvira Hamzića, dok je treće mjesto pripalo Zijadu Loniću iskusnom vozaču koji danas nije imao sreću jer mu je završnom krugu takmičenja otpao zadnji točak.

Revijalno su vozili i najmlađi vozači današnje trke i nagrađeni su sa diplomama za učešće na trci i medaljama za Fer plej vožnju a to su:
Zukić Denan i Hamzić Vedad.

POREDAK KLUBOVA
1.mjesto TUZAMK Tuzla 75 bodova
2.mjesto KK Živinice 61 bod
3.mjesto auto4x4klub Sarajevo 32 boda

Karting takmičenja Šampionata BiH i Karting kupa Tuzla 2019 je zvanično završeno, slijedi sabiranje bodova za Generalni plasman u sezoni takmičenja 2019 i naravno zvaničnog proglašenja najboljih vozača u disciplini K01 za 2019. godinu.

Zahvaljujemo se današnjem domaćinu takmičenja KK Živinice i očekujemo da će u sledećoj takmičarskoj sezoni 2020 biti i domačini državnog takmičenja u disciplino K01 za Šampionat Bosne i Hercegovine.

5d9b25ef6d2fe 5d9b25fe292a5 5d9b260c4b759 5d9b26104ed8f

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.