Kasni početak izgradnje Prve transverzale, izvođači radova ističu kako sve ide po planu *Arhiva

Krajem mjeseca septembra uručena je građevinska dozvola predstavnicima Direkcije za puteve KS i Zavoda za izgradnju KS, čime je najavljen početak radova na Prvoj transverzali. Iako su najavljeni intenzivni radovi, još uvijek se ne vide konkretne promjene na trasi predviđenoj za ovu brzu saobraćajnicu.

Info: Aktivni članci 606, Arhivirani članci 4683

Naime, Prva transverzala znatno bi olakšala putnu komunikaciju građana Vogošće i Ilijaša sa centrom Sarajeva. Stanovnici ovih prigradskih općina primorani su svako jutro probijati se kroz velike saobraćajne gužve koje se formiraju uglavnom na Kobiljoj Glavi kako bi došli do svojih radnih mjesta ili kako bi učenici došli do svojih škola.

Ladislav Bevanda, direktor građevinske firme Hering d.o.o. koja je zadužena za izvođenje radova na Prvoj transverzali, govori kako bi izvođenje radova trebalo uskoro početi i kako sve ide prema ranije utvrđenoj proceduri.

“Sve ide svojim tokom. Mi smo ranije potpisali okvirni sporazum koji se odnosi na vršenje radova od tačke A do tačke B, u ovom slučaju od Bara do Kobilje Glave, a sada je potpisan konkretan ugovor kojim se konačno ozvaničava početak radova. Tačnije, prije nekoliko dana potpisali smo ugovor o izvođenju koji je drugačiji od okvirnog sporazuma”, objašnjava Ladislav Bevanda.

Direktor firme Hering d.o.o. istakao je kako najprije predstoji proces prijavljivanja gradilišta nakon čega bi radnici trebali izaći na teren i početi raditi.

“Mi najprije trebamo inspekciji prijaviti gradilište, zatim sačekati da nam nadležna inspekcija izda odobrenje na koje trebamo sačekati otprilike sedam dana. Kroz dvije sedmice naši radnici bi se zajedno s mašinama trebali naći na lokaciji predviđenoj za izgradnju Prve transverzale i započeti kopanje”, dodao je on.

Ladislav Bevanda istakao je kako nevrijeme neće predstavljati prepreku za početak radova. Naime, on naglašava kako će radnici njegove firme najprije raditi na kopanju, a za izvođenje ove vrste radova snijeg nije prepreka.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Klix.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.