Kenan Buza: ŠF “TEMPO” raspolaže najedukovanijim stručnim kadrom *Arhiva

Info: Aktivni članci 531, Arhivirani članci 4683

Škola fudbala „TEMPO“ Ilijaš jedna je od najrespektabilnijih sportskih kolektiva u našem okruženju. Ono što ih razlikuje od ostalih jeste izuzetno stručno osoblje, koje umijeće sporta prenosi na mlade naraštaje u ranim godinama života. Pored toga, kod dječaka i djevojčica razvijaju svijest o društvenoj odgovornosti i ulažu u ljudske resurse kako bi naša društvena zajednica imala zrele i odgojene ličnosti. O radu ŠF „Tempo“ Ilijaš razgovarali smo sa predsjednikom Kenanom Buzom.

„Mi radimo kroz dvije grupe. Univerzalna škola sporta koja je na raspolaganju svim dječacima i djevojčicama od 3-7 godina. To su aktivnosti koje služe za bazno osposobljavanje djece. Oni uče pravilnom hodanju, trčanju, puzanju, preskakanju, itd. Na taj način, mi ih osposobljavamo za različite sportove za koji oni budu iskazali želju, volju, afinitet. Po njihovom kvalitetu mi im preporučimo određeni sport. To do sada nije bilo u Ilijašu. Ako dijete ima izražene sposobnosti gornjih ekstremiteteta, ono ima manje šanse za uspjeh u fudbalu, jer je  genetski predisponirano više za odbojku, košarki ili neke borilačke vještine. Roditeljima pružamo stručne savjete o izboru sporta za treniranje.  Mi smo škola fudbala koja sigurno ima najkvalitetniji stručni kadar. Mi posjedujemo pedagoge. U našoj školi fudbala radi magistar sporta, dva profesora sporta i jedan bivši profesionalni igrač sa inostranom karijerom. Tri trenera posjeduju nacionalne C licence za nogometne trenere i jedan trener posjeduje UEFA B licencu. Također imamo pet asistenata koji su trenutni aktivni igrači koje spremamo da imaju jednu radnu naviku gdje mogu napredovati u profesionalne trenere“, istakao je Buza.

Škola fudbala TEMPO Ilijaš ima 120 polaznika i radi na tri različite lokacije, u OŠ „Stari Ilijaš“, SŠC „Nedžad Ibrišimović i u JU „Đulistan“ Lješevo.

„Trudimo se da kroz sport odgojimo dobre momke pa onda ljude. Naglašavam momke, jer je to najsenzibilniji period za mnogobrojne poroke. Trudimo se da se bave sportom i ostanu na pravom putu na kojem će izrasti u zrele ličnosti“, kazao je Buza.

Proteklog vikenda, rukovodstvo ŠF „TEMPO“ organizovala je humanitarnu akciju za našu sugrađanku Aminu Bradić kojoj je potrebna pomoć za liječenje. Naime, dječaci od 5-10 godina odigrali su nekoliko utakmica, što je bio povod roditeljima da dođu i podrže humanitarnu akciju ali i mališane na terenu.

„Sa FK „Mladost“ iz Župče smo odigrali prijateljsku utakmicu za našu sugrađanku Aminu, jer naše komšije imaju djecu istog uzrasta kao i mi, što je bio jedan od kriterija. Bili su i roditelji na tribinama. Svi ilijaški mediji su najavili tu utakmicu, tako da su se mnogobrojni roditelji odazvali istoj. Prikupili smo  680 KM. Ono što je mene impresioniralo jeste to što su roditelji dali novac djeci i oni su ubacivali u kutiju. Sretan sam da roditelji bude svijest djece o tome koliko je važno pomagati drugima“, kazao je predsjednik Buza.

U zimskom periodu članovi ŠF „TEMPO“ odmaraju od  ligaškog takmičenje ali će igrati prijateljske utakmice  sa susjednim klubovima ali i sa najtrofejnijim klubovima „Željom“ i „Sarajevom“ kao što su već i igrali.  U toku zimskog raspusta, ŠF “TEMPO” organizovat će i  Školu skijanja o čemu će blagovremeno  obavijestiti zainteresovane.

Upis u školu fudbala „TEMPO“ je konstantan.  Dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 061 514434 i 061157147, a možete ih potražiti i na Instagramu i Facebooku, obavještavaju iz Škole fudbala Tempo Ilijaš.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: RAI. Foto: Kenen Buza. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.