Kenela Zuko. Žena koja nije podržala prijedlog budžeta za porodilje

BiHVideo

Iako je to izvan logike ali i razuma, uvijek se nekako ide pretpostavkom da su žene osjetljivije na “ženska pitanja” nego muškarci, posebno ona koje se tiču porodice i djece. Pod tim i takvim pitanjem se podrazumjeva sve ono što je vezano za ženska prava, obaveze, potrebe…

Među njih spada i pravo na porodiljsku naknadu.

Iako je to pitanje itekako važno za sve ljude, bilo muško, bilo žensko, nekako se vodimo sa onom da je to “ženska briga” i da su žene na to pitanje osjetljivije.

Upravo zbog toga je valjda šokirala toliko i vijest da je jedna žena, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, odbila podržati amandan iliti prijedlog da se u budžetu nađe novca da žene porodilje dobiju naknadu od države. Iz bilo kojeg kantona dolazile. Svakoj jednako.

Žena koja je to odbila je Kenela Zuko. Da nije SDA-ova zastupnica ne bi bilo ni važno kojoj stranci pripada, ali je u ovom trenutku i na ovom pitanju to jako važno.

Nije Kenela jedina, ali je bila najglasnija. Za nisu glasale ni Sebija Izetbegović, Jelka Miličević…
Kenela ovaj amandman nije podržala jer bi time morala mijenjati budžet koji se njen stranački kolega napravio.
Kenela taj amandman nije podržala jer bi time neko drugi ispao bolji od SDA.
Kenela amandman nije podržala iz inata.
Kenela amandman nije podržala jer se ona toga nije sjetila.

Ono što je skandaloznije jeste to što je Kenela kasnije lupetala kada su je pitali zašto ona i njena stranka nisu podržali sporni amandman.

Kenela je taj amandman nazvala nerelevantnim, te je rekla kako ona i njena stranka već 20 godina rješevaju to pitanje. 20 godina?! Ponovimo: rješavaju to pitanje 20 godina!

A zašto 20 godina? Jer ga, kako Kenela kaže, treba “sistemski riješiti”

Mogla ga je Kenela riješiti odmah, tako što se njoj i njenim kolegama neće povećati plaća, već će taj novac ići porodiljama.

“Ali to bi bilo kršenje sporazuma Vlade i Sindikata – rekla je Kenela.

Koligicama iz Naše stranke, koje su predložile amandman, poručila je da više rađaju ako već toliko stalo do porodilja.

Drage žene, dragi očevi, upamtite sad dobro ime Kenela Zuko. Neko je za tu ženu glasao. Hiljade ljudi. Nažalost, četiri godine će Kenela Zuko sjediti u Parlamentu FBiH.

Izvor:  BhDijaspora.net
Video: N1Info

Sadržaj ovog članka prenosimo sa BhDijaspora@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 268 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.