KJKP Rad počinje jesenju akciju prikupljanja kabastog otpada u KS *Arhiva

BiHIlijašObavještenja

Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području Kantona Sarajevo počinje 08. oktobra a završava 4. novembra ove godine.

5b99ff8a32bc2Iz KJKP Rad saopćeno je kako su u ovom periodu aktivnosti organizovane tako da građani vikendom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice radnici ovog preduzeća preuzimaju obavezu da ga prikupe i odlože.

“Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice. Napominjemo da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po Općinama. Naše preduzeće će nastojati da sa svojim kapacitetima prikupi sav kabasti otpad sa jedne općine u toku sedmice. Nadamo se da ćemo ovim načinom iznošenja i prikupljanja kabastog otpada poboljšati akciju i da će građani biti zadovoljniji”, saopćeno je iz KJKP Rad.

Napominjemo da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po Općinama i da se građani trebaju pridržavati navedenih termina odvoza kabastog otpada kako bi održali zavidan nivo javne higijene.

Program odlaganja kabastog otpada u Općini Ilijaš po Mjesnim Zajednicama:

  • MZ Crna Rijeka – plato kod autobuske stanice
  • MZ Čevljanovići – plato kod autobuske stanice
  • MZ Ilijaš – kod hajfiša
  • MZ Malešići – plato preko puta Mjesne zajednice
  • MZ Misoča – plato kod mosta, plato preko puta kasarne
  • MZ Srednje – kod hajfiša
  • MZ Stari Ilijaš – iza „Jahorine“, iza samoposluge, kod hajfiša, luka, kod prodavnice

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.