KJKP “RAD”: Zimsko održavanje javno-prometnih površina *Arhiva

Info: Aktivni članci 578, Arhivirani članci 4683

ZIMSKO ODRŽAVANJE JAVNO-PROMETNIH POVRŠINA

Obzirom na pad temperature i očekivanje snježnih padavina, tokom 23.03. i 23/24.03..2020 organizovana je dežurna ekipa zimske službe kako bi na vrijeme mogli vršiti čišćenje od snježnih padavina i sprečavanja poledice na javno-prometnim površinama na području Kantona Sarajevo.

Zimska sezona 2019/2020 kalendarski je trajala od 15.11.2019 do 15.03.2020. godine. Postoji mogućnost da se prije zvaničnog datuma (15.11.) krene sa poslovima čišćenja i posipanja saobraćajnica ili da se nastavi sa aktivnostima čišćenja i posipanja saobraćajnica nakon isteka zvaničnog roka (15.03.), ali u oba slučaja moramo imati saglasnost od strane investitora. Potpisani Ugovori za zimsko održavanje su istetkli, a do ovog trenutka imamo saglasnosti za nastavak izvođenja ugovorenih radova na zimskom održavanju javno-prometnih površina od Direkcije za ceste na saobraćajnicama od kantonalnog značaja, te od Općina Novi Grad Sarajevo i Općina Centar Sarajevo za održavanje saobraćajnica od općinskog značaja, a u toku dana očekujemo dobivanje saglasnosti od Općina Novo Sarajevo i Općina Stari Grad Sarajevo za nastavak izvođenja ugovorenih radova na zimskom održavanju javno-prometnih površina prema prioritetima.

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.