KJU Zaštićena područja: Podrška razvoju biznisa i poduzetništva na Bijambarama *Arhiva

IlijašObavještenja

Kantonalna javna ustanova za zaštićena područja objavila je Poziv za iskazivanje interesa za učešće u aktivnostima za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju preduzeća.

Šire područje Bijambara predstavlja potencijal za razvoj širokog spektra biznisa koju su povezani sa očuvanjem prirode. JU Zaštićena prirodna područja KS organizuje aktivnosti podrške pokretanja i razvoja poslovnih ideja iz oblasti turizma, poljoprivrede i proizvodnje hrane, tradicionalnih zanata te prerade i obrade drveta.

Poslovna ideja se treba realizovati u širem području zaštićenog pejzaža Bijambara (mjesne zajednice Kamenica i Srednje, sa naseljenim mjestima Kamenica, Krivajevići, Duševine, Nišići, Krčevine, Zlotege, Buljetovina i Hadžići) u sljedećim oblastima:

– turizam (smještaj, usluge vodiča, sportski turizam, kampovi, seoska domaćinstva, rekreativni turizam, adrenalinski turizam);
– poljoprivreda i proizvodnja hrane (proizvodnja voća i povrća, voćnih i povrtnih prerađevina, meda, pčelinjih proizvoda, mliječnih i mesnih proizvoda, prerada šumskih plodova i aromatičnih/ljekovitih biljaka);
– tradicionalni zanati (proizvodnja vune i proizvoda od vune, suveniri, tradicionalni alatai)
– prerada i obrada drveta (drvene igračke, namještaj, stolarija, brvnare).

5bd1c33059051Sva fizička i pravna lica koja prijave poslovnu ideju imaće pravo na ostvarivnaje sljedećih oblika podrške:

– mentorsku podršku u definiranju i razvoju biznis ideje
– unapređenje poslovne ideje sa biznis planom
– trening iz oblasti poduzetništva
– obuka za pisanje projektnih aplikacija i potraživanje finansijskih sredstava za razvoj poslovanja.

Najbolje poslovne ideje će biti nagrađene sa:

– studijskim putovanjem na kojem će imati priliku da predstave svoju poslovnu ideju i učestvuju u aktivnostima razmjene ideja iz drugih zaštićenih područja
– izradom vizuelnog identiteta proizvoda/usluga i web stranice.

Za prijavu na poziv potrebno je popuniti prijavni obrazac i dostaviti isti putem pošte na adresu JU “Zaštićena područja KS”, Branilaca Sarajeva 28/1, 71000 Sarajevo.

Prijavni obrazac možete preuzeti u Općini Ilijaš i u najbližoj mjesnoj zajednici.

Javni poziv ostaje otvoren do 21. novembra 2018. godine.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.