Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

KK “Rašid Buća” Ilijaš: počinje Mala škola sporta

MALA ŠKOLA SPORTA (za djecu od 3 do 7 godina) – Idealna prilika da poboljšate aktivnosti i pravilan razvoj vaše djece

U sklopu svojih aktivnosti Karate klub “Rašid Buća” Ilijaš ove godine organizira malu školu sporta za djecu od 3 do 7 godina.

“Svjesni smo činjenice da je našoj djeci današnja tehnologija zamijenila igru i zdrav način odrastanja. Tim povodom, naša uprava kluba i naši treneri došli su na ideju da pokrenu nešto novo u našem gradu. Nešto što će biti od jako velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Bitno je naglasiti da naš klub ne želi preusmjeravati djecu isključivo u karate sport, već kod djece probuditi što veću želju i zainteresovanost za sportsku aktivnost. Time ćemo postići da naša djeca imaju mnogo razvijenije motoričke sposobnosti, da odrastaju zdravije i da stvore radnu naviku. Općenito krajnji cilj ovog projekta je da djeca koja završe malu školu sporta lakše pronađu svoj pravac, pokažu svoj talenat i lakše se preusmjere u željeni sport.

Ciljevi male škole sporta: – pravilan razvoj djece kroz igru i sport – razvoj motoričkih sposobnosti – razvoj intelektualnih sposobnosti – socijalizacija djece – pozitivno djelovanje na psihičko i emotivno stanje djece – usvajanje osnovnih elemenata raznih sportova – usvajanje zdravih životnih navika te prevencija prekomjerne težine.

Bitna napomena: djeca će malu školu sporta obavljati u jako dobrim uslovima, na mekanoj podlozi (tatamiju) uz mnoštvo raznih rekvizita namijenjenih za njihov uzrast. Termini će se odvijati dva puta sedmično od 19 h do 20:15 h. Upis je besplatan i počinje od 5. septembra kada počinje nova školska godina i kreće upis u karate.

Upis se može izvršiti u prostorijama karate kluba, kao i u sportskoj dvorani od 19 h. Pozivamo vas da budete dio jedne lijepe priče. Sve dodatne informacije pozivom na broj: 061 763 472”, javljaju iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš.

Posjetite Facebook Stranicu OVDJE.

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala