KO SDA o novom direktoru Vodovoda i kanalizacije: Poznat je po malverzacijama *Arhiva

Aktivni članci 926 od publish; echo $published_posts; ?>, Arhivirani članci 2921 od archive; echo $published_posts; ?>

Kantonalni odbor SDA Sarajevo reagirao je na pojedine navode novog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Envera Hadžiahmetovića iz intervjua za portal Klix.ba.

Hadžiahmetović je na ovu poziciju nedavno došao kao kadar Naroda i pravde, a nakon smjene Azre Muzur, koja je kadar SDA.

Iz SDA cijene da se radi o “populističkim pokušajima novog direktora Vodovoda i kanalizacija (VIK) Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost”.

U saopćenju navode da žele upoznati javnost na “sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza”.

Iako novi direktor VIK-a na sva zvona zvoni o svojoj nestranačkoj orijentaciji, građani Breze jako dobro znaju da je riječ o vječitom stranačkom funkcioneru (SBiH, SBB, NiP), koji je promijenio sve stranačke dresove kako bi došao do funkcija. Ured za reviziju FBiH je svojevremeno potvrdio u svom nalazu da je Hadžiahmetović nezakonito imenovan na poziciju savjetnika općinskog načelnika u Breza za privredu, a ista stvar se desila i kada je, protivno propisima, doslovno u jednom danu sa savjetničke pozicije prešao na poziciju direktora JP Komunalnog Breza“, saopćili su iz SDA, te dodaju:

“Kao ‘ekonomski ekspert’ Hadžiahmetović je u Brezu doveo ‘investitore’ iz hrvatske firme ‘Prve gume’, sa kojima je obećavao investicije od 20 miliona KM (postrojenja na biomasu) i 200 radnih mjesta, a na kraju se ispostavilo da je riječ o planiranoj obmani građana i Hadžiahmetovićevom pokušaju da zloupotrijebi resurse općine Breza”.

5d2afb449c9e8
Hadžiahmetović: V.d. direktora

Inače, Hadžiahmetović je u intervjuu za Klix.ba, između ostalog, rekao da je dan prije nego što će doći u ViK u tom preduzeću primljeno blizu 120 ljudi po određenom projektu, na određeno vrijeme, te da će biti nova sistematizacija u oktobru ili novembru.

“Njegov direktorski mandat u JP ‘Komunalno’ bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao ‘jačanjem ljudskih resursa’, a pri tome nije riješio nijedno od osnovnih pitanja: problem odvoz smeća i ispostave grijanja, gubici vode, redukcije. Licemjerno je da se takav vječni stranački funkcioner, koji je dokazano kršio zakon, iznevjeravao datu riječ i provodio sumnjive poslove, sada pokušava predstaviti kao ‘nezavisno i moralno lice’, što je još jedan u nizu dokaza truhlosti vladajuće šestorke u KS”, poručili su iz SDA.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.