KO SDA o novom direktoru Vodovoda i kanalizacije: Poznat je po malverzacijama *Arhiva

Aktivni članci 663, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Kantonalni odbor SDA Sarajevo reagirao je na pojedine navode novog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Envera Hadžiahmetovića iz intervjua za portal Klix.ba.

Hadžiahmetović je na ovu poziciju nedavno došao kao kadar Naroda i pravde, a nakon smjene Azre Muzur, koja je kadar SDA.

Iz SDA cijene da se radi o “populističkim pokušajima novog direktora Vodovoda i kanalizacija (VIK) Envera Hadžiahmetovića da sebe predstavi kao moralnu vertikalu i nestranačku ličnost”.

U saopćenju navode da žele upoznati javnost na “sumnjive i nezakonite poslove koje je vodio kao funkcioner u općini Breza”.

Iako novi direktor VIK-a na sva zvona zvoni o svojoj nestranačkoj orijentaciji, građani Breze jako dobro znaju da je riječ o vječitom stranačkom funkcioneru (SBiH, SBB, NiP), koji je promijenio sve stranačke dresove kako bi došao do funkcija. Ured za reviziju FBiH je svojevremeno potvrdio u svom nalazu da je Hadžiahmetović nezakonito imenovan na poziciju savjetnika općinskog načelnika u Breza za privredu, a ista stvar se desila i kada je, protivno propisima, doslovno u jednom danu sa savjetničke pozicije prešao na poziciju direktora JP Komunalnog Breza“, saopćili su iz SDA, te dodaju:

“Kao ‘ekonomski ekspert’ Hadžiahmetović je u Brezu doveo ‘investitore’ iz hrvatske firme ‘Prve gume’, sa kojima je obećavao investicije od 20 miliona KM (postrojenja na biomasu) i 200 radnih mjesta, a na kraju se ispostavilo da je riječ o planiranoj obmani građana i Hadžiahmetovićevom pokušaju da zloupotrijebi resurse općine Breza”.

5d2afb449c9e8
Hadžiahmetović: V.d. direktora

Inače, Hadžiahmetović je u intervjuu za Klix.ba, između ostalog, rekao da je dan prije nego što će doći u ViK u tom preduzeću primljeno blizu 120 ljudi po određenom projektu, na određeno vrijeme, te da će biti nova sistematizacija u oktobru ili novembru.

“Njegov direktorski mandat u JP ‘Komunalno’ bio je u znaku rekordnih zapošljavanja sebi bliskih kadrova, što je nazivao ‘jačanjem ljudskih resursa’, a pri tome nije riješio nijedno od osnovnih pitanja: problem odvoz smeća i ispostave grijanja, gubici vode, redukcije. Licemjerno je da se takav vječni stranački funkcioner, koji je dokazano kršio zakon, iznevjeravao datu riječ i provodio sumnjive poslove, sada pokušava predstaviti kao ‘nezavisno i moralno lice’, što je još jedan u nizu dokaza truhlosti vladajuće šestorke u KS”, poručili su iz SDA.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.