Koliko su sigurni pružni prelazi? Nova tehnologija stari problem. (VIDEO) *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Bezbjednost saobraćaja na putnim prelazima u najvećem broju slučajeva nije samo željezničko tehničko pitanje, već najčešće pitanje samodiscipline i saobraćajne kulture vozača i pješaka kao učesnika u drumskom i pješačkom saobraćaju,  ovo je uglavnom najčešći odgovor odgovornih po pitanju sigurnosti na putnim i pružnim prelazima.

Međutim uspjeli smo da zabilježimo, u zadnje vrijeme, sve češće pojave kojima mnogi svjedoče a tiču se sigurnosti na pružnim prelazima. U Ilijašu, najnovije moderno tehnološko čudo pružnih prelaza izgleda da nije baš onako kakvim su ga predstavili na otvorenju. Danas smo bili svjedoci nerada, ili ti ga ne funkcionisanja sistema kako bi opravdao svoju svrhu.

Nakon čekanja, više od 15 minuta, rampe na  najvećem pružnm prelazu u Ilijašu su zakazale i izdale su sve koji su polagali svoju sigurnost u njih.

Napominjemo da ovo nije prvi problem i da se slične stvari dešavaju sve češće.

Pogledajte video i sami zaključite.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.