Komisija usaglasila borački zakon: Borački dodatak od 6 KM za svaki mjesec proveden u ratu *Arhiva

BiH

Prijedlog ovog zakona usvojen je u različitim tekstovima u Zastupničkom i Domu naroda zbog čega je ova komisija morala održati sjednicu i usaglasiti zakon, koji će se opet morati naći na sjednicama oba doma.

Vlada FBiH, koja je predlagač zakona, na sjednici Zastupničkog doma 10. jula prihvatila je 11 amandmana zastupnika i oni su postali sastavni dio teksta zakona. Na toj sjednici Vlada nije prihvatila 19 amandmana, ali su oni usvojeni glasovima zastupnika.

Na Domu naroda usvojen je Prijedlog zakona sa uključenih 11 amandmana, te još četiri amandmana koja su borci zahtijevali. Posao Komisije bio je da se usaglasi oko 15 preostalih amandmana, što je danas i učinjeno.

Kako saznajemo nezvanično, članovi Komisije prihvatili su sve što su borci zahtijevali. Posao u vezi sa usaglašavanjem amandmana brzo je završen, osim onih koji su se ticali boračkog dodatka. Na kraju usvojen je amandman koji predviđa da borci dobiju borački dodatak od šest maraka za svaki mjesec proveden u ratu.

izvor: kvaka.ba

Autor članka je Redakcija sa 260 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.